Candy Cane Lane (2023)


Ελληνικός τίτλος: Ο Δρόμος με τα Ζαχαρωτά

Χριστουγεννιάτικη ταινία φαντασίας των MGM/Amazon σε σκηνοθεσία Ρέτζιναλντ Χάντλιν, με τους Έντι Μέρφυ, Τρεησί Έλλις Ροθ, Τζίλιαν Μπελ, Μάντισον Τόμας, Νικ Όφερμαν, Κρις Ρεντ, Ντέηβιντ Άλαν Γκρίερ, Κεν Μαρίνο.

Στον Δρόμο με τα Ζαχαρωτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ σπουδαία υπόθεση. Κάθε χρόνο, όλα τα σπίτια διακοσμούνται και φωτίζονται στην εντέλεια, ώστε να διακριθεί αυτό με την πιο εντυπωσιακή όψη. Τα δεδομένα αυτή τη χρονιά όμως αλλάζουν επίπεδο, αφού το καλωδιακό κανάλι που μεταδίδει τις εκδηλώσεις στη γειτονιά εξασφάλισε, μέσω χορηγών, χρηματικό έπαθλο αξίας $100.000, γεγονός που ανεβάζει τον ανταγωνισμό στα ύψη. Για τον Κρις Κάρβερ ιδιαίτερα, που μόλις έχασε τη δουλειά του, τα χρήματα αποτελούν σανίδα σωτηρίας, οπότε αποφασίζει να τα δώσει όλα για όλα. Τα προβλήματά του φαίνεται να επιλύονται σε ένα κρυφό pop-up μαγαζί με χριστουγεννιάτικα στολίδια που μέσα του κρύβει ό,τι ονειρεύεται η ψυχή σου. Με το έπαθλο να μοιάζει στα σίγουρα δικό του πλέον, ο απελπισμένος οικογενειάρχης αποδέχεται τους όρους πώλησης, αγνοώντας πως έχει να κάνει με ένα κακιασμένο ξωτικό που ο Άι Βασίλης έχει διώξει από τον Βόρειο Πόλο.

Χριστουγεννιάτικη, οικογενειακή, εντυπωσιακή στα εφφέ της και τρελούτσικη στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που προσφέρει απλόχερα, η ταινία -μία από τις πρώτες που υπογράφει το λιοντάρι της MGM υπό την ιδιοκτησία της Amazon- ξεπερνά τα όρια μιας απλής ταινίας streaming υπηρεσίας και μοιάζει με αυτές που κάποτε απολαμβάναμε στο σινεμά. Με την Imagine στην παραγωγή να εγγυάται τεχνική αρτιότητα, το παραμύθι του Δρόμου με τα Ζαχαρωτά είναι αυτό που περιμένεις να δεις τα Χριστούγεννα στην οθόνη, χωρίς όμως να αποφεύγει κλισέ στην ιδιοσυγκρασία των ηρώων και μια βεβιασμένη συμπεριφορά. Ο Έντι Μέρφυ στον βασικό ρόλο δείχνει να μην το απολαμβάνει ιδιαίτερα έτσι όπως μερικές φορές σχεδόν ειρωνεύεται τον ρόλο του, μακριά από τον κάποτε τρελό και διασκεδαστικό εαυτό του. Το ίδιο υπερβολικά φαντάζουν τα αστεία με τις όποιες έξυπνες ατάκες να πέφτουν πολλές φορές στο κενό. Αυτή που εξισορροπεί την κατάσταση με την κωμική υπερβολή της είναι  η Τζίλιαν Μπελ στον ρόλο της Πέπερ, του κακιασμένου ξωτικού, η οποία δίνει ένταση σε κάθε της εμφάνιση, ενώ την παραμυθένια, γιορτινή ατμόσφαιρα ενισχύουν οι μαγεμένες πορσελάνινες μινιατούρες, ειδικά δε η χορωδία των καλαντιστών που "λογοκρίνει" κάθε κακή λέξη που κινδυνεύει να ακουστεί.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)