Holiday Affair (1949) (Α/Μ)


Ελληνικός τίτλος: Τόσα όνειρα στους δρόμους

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική κομεντί της RKO Radio Pictures σε σκηνοθεσία Ντον Χάρτμαν, με τους Ρόμπερτ Μήτσαμ, Τζάνετ Λη, Γουέντελ Κόρρεϋ, Γκόρντον Γκέμπερτ.

Παραμονές Χριστουγέννων σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα, η Κόνι Έννις αγοράζει ένα ακριβό τραινάκι από τον πωλητή Στηβ Μέησον, για να το επιστρέψει όμως την επόμενη μέρα και να ζητήσει τα χρήματά της πίσω. Όπως ήδη το είχε υποψιαστεί ο Στηβ, η Κόνι εργάζεται ως κατάσκοπος για άλλο κατάστημα, όμως αντί να την καταγγείλει το αποκρύπτει από τη διεύθυνση, με αποτέλεσμα να χάσει ο ίδιος τη δουλειά του. Η γνωριμία τους όμως άφησε κάτι όμορφο μέσα στην καρδιά του, οπότε αποφασίζει να την ξαναδεί.

Ευχάριστη, ανεπιτήδευτη και γλυκά ανθρώπινη ταινία που σου ζεσταίνει την ψυχή. Τι άλλο να ζητήσεις για τις γιορτινές νύχτες δίπλα στο δέντρο από τούτην εδώ την κλασική χολυγουντιανή ιστορία, με το λαμπερό και απόλυτα ζηλευτό πρωταγωνιστικό δίδυμο και τους αξιαγάπητους διαλόγους. Ρεαλιστικά και συνάμα παραμυθένια, τα "Τόσα όνειρα στου δρόμους" είναι όντως τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που άφησαν τη ζωή τους πίσω για να ανταποκριθούν σε συνθήκες και υποχρεώσεις έως ότου καταλαβαίνουν πως ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα όταν το επιτάσσει η καρδιά. Ο Ρόμπερτ Μήτσαμ, παραμένοντας επιβλητικός και αγέρωχος, εγκαταλείπει τους σκληροτράχηλους ήρωες που είχε έως τότε υποδυθεί για να αφιερωθεί σε αυτόν τον αποφασιστικό μα τόσο ευαίσθητο άνδρα που διεκδικεί με περίσσια αξιοπρέπεια το μερίδιό του στην ευτυχία. Υπέροχη μητέρα και μοναχική γυναίκα η Τζάνετ Λη μοιράζεται μαζί του τη λάμψη και τη χημεία τους στην οθόνη, σε έναν δυναμικά εύθραυστο ρόλο που τολμά να πάρει θέση και να επιλέξει το πραγματικά καλύτερο και όχι το καθώς πρέπει. Υπέροχες οι σκηνές στο διαμέρισμα της Κόνι, με τον μικρούλη Γκόρντον Γκέμπερτ στον ρόλο του γιου της, να προσδίδει στην ταινία αυτή τη μαγική δόση Χριστουγέννων που μόνο ένας καλογραμμένος παιδικός ρόλος μπορεί. All time classic απόλαυση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)