I Want a Dog for Christmas, Charlie Brown (2003)


Ελληνικός τίτλος: Θέλω έναν σκύλο για τα Χριστούγεννα, Charlie Brown

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Λάρυ Λάιχλάιτερ και Μπιλ Μελέντεζ, με τις φωνές των Τζίμυ Μπένετ, Άνταμ Τέυλορ Γκόρντον, Άσλεϋ Ρόουζ, Κόρυ Πάντνος.

Αφού νιώθει διαρκώς αδικημένος και παραμελημένος από τα αδέλφια του, τον Λάινους και τη Λούσυ, ο Ριράν σκέφτεται πως μόνο ένα σκυλάκι θα μπορέσει να τον κάνει ευτυχισμένο. Έτσι γράφει ένα γράμμα με την επιθυμία του στον Άι Βασίλη, για να απογοητευθεί στη συνέχεια από την κατηγορηματική άρνηση της μητέρας του και από τις πανάκριβες τιμές στο pet shop. Σίγουρος πως ο Άι Βασίλης δεν πρόκειται να του φέρει κάτι με το οποίο η μητέρα του δεν συμφωνεί, ο Ριράν απευθύνεται στον Τσάρλι Μπράουν και τον ρωτά εάν ο Σνούπυ έχει αδέλφια διαθέσιμα για υιοθεσία.

Είναι πάντοτε εξαιρετικός ο τρόπος που τα κόμικ των Peanuts μεταφέρονται στη μεγάλη ή στη μικρή (στην περίπτωσή μας) οθόνη, αποτυπώνοντας μοναδικά το ξεχωριστό σκίτσο και τα ευρηματικά κείμενα. Για τηλεοπτικό ειδικό πρόγραμμα μιλάμε εδώ, το ένα από τα πάρα πολλά που έχουν μεταδοθεί από την αμερικανική τηλεόραση και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον λιγότερο γνωστό αδελφό της Λούσυ και του Λάινους. Με όλα αυτά τα υπέροχα πιτσιρίκια να ξεστομίζουν λόγια απείρως σοβαρότερα από τους μεγάλους, η ταινία λειτουργεί εξαιρετικά ως παιδικό δώρο και μαζί ενήλικη απόλαυση. Γλυκόπικρο και με σενάριο ελαφρώς αποσπασματικό, δεν παύει να γοητεύει και να ξεχωρίζει για την ευφυία και το (πολλές φορές μαύρο) χιούμορ των μικρών ηρώων του και του δημιουργού τους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)