Julemandens datter (2018)


Ελληνικός τίτλος: Τα Χριστούγεννα της Λουτσία

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία φαντασίας σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντύεκγερ, με τους Έλλα Τέστα Κουκ, Πήτερ Σέγερ Βίντερ, Μάρτιν Μπους, Μία Λύνε, Νικολάι Κοπέρνικους.

Η μικρή Λουτσία μεγαλώνει στη χώρα των Αγιοβασίληδων, με τον μπαμπά της, τον Άι Βασίλη της Δανίας, και τη μητέρα της. Οι γιορτές πλησιάζουν, όμως η μικρούλα είναι στενοχωρημένη αφού με τον καινούργιο χρόνο θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει και πάλι μαθήματα που η Ακαδημία των Χριστουγέννων έχει σχεδιάσει ειδικά για τα κορίτσια, χωρίς να της επιτρέπεται να παρακολουθήσει την τάξη των Αγιοβασίληδων όπως τα αγόρια. Βλέπετε, η παράδοση δεν επιτρέπει σε γυναίκες να γίνονται Άι Βασίλης, κάτι που η Λουτσία δεν καταλαβαίνει. Τα πάντα αλλάζουν όταν κερδίζει στην εορταστική λοταρία το δικαίωμα να της πραγματοποιηθεί μία ευχή. Και μαντέψτε... Ζητά να παρακολουθήσει τα ίδια μαθήματα μαζί με τα αγόρια, κάτι που φέρνει άνω-κάτω το Συμβούλιο που αναγκαστικά υποχωρεί όχι όμως και χωρίς να της βάλει τρικλοποδιά. Για να μπορέσει να γίνει δεκτή στην τάξη του Άι Βασίλη, η Λουτσία θα πρέπει να πραγματοποιήσει την ευχή ενός αγοριού, πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, υπόθεση που όπως αποδεικνύεται τελικά είναι πολύ δυσκολότερη από ό,τι φαίνεται.

Παιδικού προσανατολισμού παραμύθι από τη Δανία αρκούντως χαριτωμένο και σαφέστατα γιορτινό, τα "Χριστούγεννα της Λουτσία" συνδυάζουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με την περιπέτεια. Το κυνήγι χαμένων θησαυρών, ο θρύλος του Κράμπους, η ανεξήγητη ασθένεια ενός αρχαιολόγου και η πλεονεξία ενός συναδέλφου του παντρεύονται με την παιδική αθωότητα, τη διεκδίκηση των γυναικών για ισότητα, την αγωνία και το χιούμορ. Λείπει όμως το μεγαλείο από την ταινία όπως και μια έξτρα δόση μαγείας και δημιουργικής τρέλας ώστε να μην δείχνουν όλα τόσο τακτοποιημένα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)