The Search for Santa Paws (2010)


Ελληνικός τίτλος: Τα φιλαράκια του Άγιου Βασίλη

Χριστουγεννιάτικη παιδική βιντεοταινία της Disney σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Βινς, με τους Κέιτλιν Μέιχερ, Μάντισον Πέτις, Ρίτσαρντ Ρίελ, Ντάννυ Γούντμπερν, Γουέντι ΜακΛέντον-Κόβεϋ, Τζων Ντούσεϋ, Μπόνι Σόμερβιλ.

Ανήμερα των γενεθλίων του στον Βόρειο Πόλο, ο Άι Βασίλης μαθαίνει τα δυσάρεστα νέα του θανάτου του καλού του φίλου και πρεσβευτή του στη Νέα Υόρκη, του κ. Χάκελμπάκλ, ιδιοκτήτη ενός καταστήματος παιχνιδιών. Κληρονόμος του καταστήματος που αποτελεί σημείο αναφοράς για δυο ορφανά κοριτσάκια που μένουν παραδίπλα, στην εστία μιας δύστροπης γυναίκας, είναι ο εγγονός του κ. Χάκελμπάκλ, ο Τζέημς που καταφθάνει από το Λος Άντζελες μαζί με τη γυναίκα του σκοπεύοντας να το πουλήσει. Στο μεταξύ, ο Άι Βασίλης ταξιδεύει μέχρι τη Νέα Υόρκη μαζί με τον μαγικό του σκύλο τον Γαβσίλη για να ρίξει μια ματιά στο μαγαζί του αγαπημένου του φίλου, όμως χάνει τη μνήμη του όταν τον χτυπά ένα ταξί. 

Χαριτωμένη παιδική ταινία με φροντίδα στην παραγωγή, αν και γυρισμένη απ' ευθείας για την αγορά του home video, τα "Φιλαράκια του Άγιου Βασίλη" είναι μία από τις πολλές που ξεφύτρωσαν ύστερα από την επιτυχία του "Air Bud" το 1997 που μας σύστησε τα αξιαγάπητα ομιλούντα κουταβάκια. Σαφέστατα παιδική, αλλά όχι και παιδιάστικη, συνδυάζει αρμονικά τις τρεις παράλληλες ιστορίες που όλες τους καταλήγουν σε αυτό το αξιολάτρευτο κατάστημα παιχνιδιών. Καλής ποιότητας τα εφφέ, επιτηδευμένα απλοϊκά ώστε να δικαιολογούν τον χαμηλό τους προϋπολογισμό, συμπαθή (αν και άγαρμπα φυτεμένα) τα μουσικά νούμερα, αξιολάτρευτο το σκυλάκι, σε σωστές δόσεις το χιούμορ, η μαγεία και η συγκίνηση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)