Christmas ...Again?! (2021)


Οικογενειακή χριστουγεννιάτικη τηλεταινία του Disney Channel σε σκηνοθεσία Άντυ Φίκμαν, με τους Σκάρλετ Έστεβεζ, Αλέξις Καρρά, Ντάνιελ Σαντζάτα, Γκάρυ Άντονυ Γουίλλιαμς.

Η 11χρονη Ροβένα περιμένει πώς και πώς την ημέρα των Χριστουγέννων για να ζήσουν οικογενειακά όλες τις γιορτινές παραδόσεις που έμαθαν να αγαπούν μέσα στα χρόνια. Φέτος όμως τα Χριστούγεννα απειλούνται με καταστροφή, αφού στο σπίτι καταφθάνουν η γιαγιά και ο παππούς, ο θείος με τον σύζυγό του και τη σκυλίτσα τους αλλά και η νέα σύντροφος του μπαμπά της μαζί με το παιδί τους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ροβένα, όλοι έχουν κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνουν και να πουν από όσα περίμενε εκείνη, οπότε απογοητευμένη και πληγωμένη εύχεται αυτή η μέρα να ακυρωθεί και να τη ζήσει ξανά όπως θα έπρεπε. Μόνο που την ευχή της την ακούει ο Άγιος Βασίλης και την κάνει πραγματικότητα, όχι όμως όπως την ήθελε η ίδια.

Η μέρα της μαρμότας συναντά για χιλιοστή φορά τη μέρα των Χριστουγέννων σε τούτην εδώ την απλοϊκή τηλεταινία της Disney που αναλώνεται σε παιδιάστικα ευρήματα και αστεία χωρίς την πραγματική πρωτοτυπία. Αφήστε δε που το σενάριο εξηγεί κάπως άτσαλα και πεταχτά τη νέα οικογενειακή συνθήκη με τους χωρισμένους γονείς και τα σόγια που καταφθάνουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα εξ αρχής ενώ όταν καταλάβεις τι γίνεται να έχεις την αίσθηση πως παρακολουθείς κάτι που θα έπρεπε ήδη να το γνωρίζεις λες και η ταινία είναι spin off κάποιας σειράς ή κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, παιδικού προσανατολισμού είναι η ταινία ως επί το πλείστον οπότε αποδέχεσαι τις αφελείς συμβάσεις, τα αστεία κάποιες φορές είναι επιτυχημένα και κάποιες άλλες όχι, ενώ κακά τα ψέματα το σενάριο δεν είναι τόσο ευφυές ώστε να δικαιολογεί τις τόσες επαναλήψεις της ημέρας που -κακά τα ψέματα- κάποια στιγμή κουράζουν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)