Best. Christmas. Ever! (2023)


Ελληνικός τίτλος: Τα Καλύτερα Χριστούγεννα Ever!

Χριστουγεννιάτικη κομεντί των Netflix/Motion Picture Corporation of America σε σκηνοθεσία Μαίρη Λάμπερτ, με τους Χέδερ Γκράχαμ, Μπράντυ Νόργουντ, Τζέησον Μπιγκς, Ματ Σεντένιο.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, η Τζάκι στέλνει σε συγγενείς και φίλους το ετήσιο οικογενειακό newsletter στο οποίο κομπάζει για την ειδυλλιακή ζωή και τα κατορθώματα των μελών της οικογενείας της. Μόνο που αυτό το newsletter κάνει έξαλλη την κάποτε συμμαθήτρια και φίλη της, τη Σαρλότ, που μολονότι αντιδρά στην έπαρση της Τζάκι στην ουσία τη ζηλεύει για την τέλεια ζωή της, καθώς εκείνη νιώθει να μην έχει καταφέρει τίποτα σε σχέση με όσα ονειρευόταν. Αυτή τη χρονιά όμως όλα θα αλλάξουν, αφού από μια μπαγαποντιά του γιου της στο GPS του αυτοκινήτου, η οικογένεια της Σαρλότ δεν θα ταξιδέψει για τις γιορτές στο νέο σπίτι της αδελφής της αλλά σε αυτό της Τζάκι. Ευκαιρίας δοθείσης, η Σαρλότ προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκαλύψει τα άπλυτα της δήθεν ευτυχίας της παλιάς της φίλης.

Θα είχε ενδιαφέρον ως ιδέα εάν το σενάριο μπορούσε να υποστηρίξει μέχρι τέλους αυτή τη "φιλική" κόντρα των δύο γυναικών, χωρίς να χρησιμοποιεί τέτοια εξόφθαλμα αστεία (λέμε τώρα) και χωρίς να αποφασίσει καταμεσής να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να βουτήξει σε νερά συγκίνησης και αδικαιολόγητων μυστικών. Χαμένη ευκαιρία για κάτι διασκεδαστικό, το φιλμάκι που εγκαινιάζει την τρέχουσα γιορτινή περίοδο για το Netflix στέκει άνισο και ως προς τη διαχείριση του πιο "σοβαρού" δεύτερου μέρος που πάντως είναι και καλύτερο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)