The little reindeer (2004)


Ελληνικός τίτλος: Ο μικρός τάρανδος

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους της Millimages σε σκηνοθεσία Ντέηβ Άνγουιν.

Ένας νεογέννητος τάρανδος ανακαλύπτει το εργαστήριο του Άι Βασίλη και μαγεύεται από όσα υπέροχα βλέπει εκεί. Πάνω στον ενθουσιασμό του και στη λαχτάρα του να χώσει τη μουσούδα του όπου μπορεί, μπουρδουκλώνεται, πέφτει στη μηχανή συσκευασίας δώρων και γίνεται πακέτο... κυριολεκτικά. Έτσι λοιπόν, βρίσκεται μαζί με τα άλλα δώρα στο έλκηθρο του Άι Βασίλη και καταλήγει σε μια ταράτσα στο Λονδίνο. Εκεί τον ανακαλύπτει ένα μικρό αγόρι που τον παίρνει υπό την προστασία του και τον φροντίζει, κρυφά από όλους, έως ότου η μαγεία του Βόρειου Πόλου δίνει στον ταρανδούλη την ικανότητα να πετά.

Με υπέροχο σκίτσο σαν ακουαρέλα, χωρίς διαλόγους αλλά με δύο αξιαγάπητα τραγούδια, o "Μικρός τάρανδος" μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο μπιζουδάκι για μικρούς και μεγάλους. Τρυφερή και συγκινητική, η ταινία συμπαραγωγής Αγγλίας και Γαλλίας που βασίζεται στο βιβλίο του Μάικλ Φόρμαν τιμήθηκε με παιδικό βραβείο BAFTA Κινουμένων Σχεδίων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)