A Christmas Open House (2022)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Έμιλυ Μος Γουίλσον, με τους Κέητι Στήβενς, Βίκτορ Ράσουκ, Μόνικα Γκαρσία Μπράντλεϋ, Μπόμπι Ηκς, Μπεν Νάπιερ, Έριν Νάπιερ.

Μια διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων μαθαίνει κατά τη διάρκεια του γάμου της μητέρας της πως εκείνη σκοπεύει να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι αφού θα μείνει πλέον με τον νέο σύζυγό της. Οπότε, η Μελίσα τής προτείνει να διακοσμήσει αυτή το σπίτι ώστε να δείχνει ομορφότερο στους υποψήφιους αγοραστές και κάπως έτσι να πιάσει και υψηλότερη τιμή. Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα: το ένα είναι πως η Μελίσα έχει άδεια από την εταιρεία όπου εργάζεται στην Ατλάντα μόλις μέχρι τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο είναι πως ο μεσίτης που έχει αναλάβει το σπίτι είναι ένας παλιός σχολικός της έρωτας. Τώρα, θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, έχοντας στις διάθεσή τους μετά βίας δύο εβδομάδες.

Καλό θα ήταν να έμενε έκαστος εφ' ω ετάχθη, με άλλα λόγια το Hallmark, το Lifetime και οι λοιπές ρομαντικές δυνάμεις στις χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες και το Discovery ας πούμε στα δικά του. Από πέρυσι, θυγατρικά κανάλια του Ομίλου είχαν μπει στην εορταστική μυθοπλασία, με πρωτεργάτη τότε το Food Network και με σενάρια που είχαν να κάνουν με διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Φέτος έχουμε το κανάλι Home & Garden Television που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη ταινία και μάλιστα με δύο από τους βασικούς παρουσιαστές του να συμμετάσχουν υποδυόμενοι σχεδόν τον εαυτό τους με άλλο όνομα. Όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα αν ολόκληρη η ταινία δεν έμοιαζε απλά με δραματοποιημένη εκδοχή ενός επεισοδίου ανακαίνισης ενός σπιτιού. Αυτό είναι το στόρυ, τίποτα άλλο δεν συμβαίνει, το ειδύλλιο είναι παντελώς αδιάφορο και η όποια κρίση εκεί στην τρίτη πράξη δεν είναι καν άξια αναφοράς. Χαμένη ευκαιρία, έστω και υπό αυτό το πρίσμα αφήγησης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)