Mistletoe Ranch (2022)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική ταινία σε σκηνοθεσία Ρίανον Μπάνενμπεργκ, με τους Μέρσυ Κόρνγουωλ, Τζόρντι Γουέμπερ, Τσαρλς Άλεν, Κίμπερλυ Τζόζεφ.

Η Αιμέ, βοηθός ενός διάσημου φωτογράφου του οποίου κάνει όλη τη δουλειά χωρίς ποτέ να εμφανίζεται το όνομά της, μαθαίνει πως η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο οικογενειακό τους ράντσο δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά. Καθώς θεωρεί την απόφαση αυτή προσβολή στη μνήμη της νεκρής μητέρας της που πάντοτε φρόντιζε με τον τρόπο αυτό να φέρνει όλη την τοπική κοινότητα κοντά, εκμεταλλεύεται τις ημέρες αδείας των Χριστουγέννων και επιστρέφει στο πατρικό της για να ζητήσει τον λόγο από τον επιστάτη του και παλιό αγαπημένο της, τον Τζέημς. Εκεί είναι που μαθαίνει για τα οικονομικά προβλήματα του ράντσου που τον οδήγησαν στην απόφασή του να περιορίσει όσο μπορεί τα έξοδα. Η Αιμέ, ανένδοτη, επιμένει πως η γιορτή πρέπει να πραγματοποιηθεί ακόμα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, ειδικά δε εάν πρόκειται να είναι η τελευταία, εν όψει της ενδεχόμενης πώλησης του ράντσου.

Εξ Αυστραλίας προερχόμενη ταινία, που για άγνωστους λόγους όμως υποτίθεται πως διαδραματίζεται στις ΗΠΑ, το Ράντσο με τα Γκι ξεφεύγει από την προκάτ ατμόσφαιρα των τυπικών γιορτινών παραγωγών που γυρίζονται για την τηλεόραση, χωρίς όμως να κατορθώνει και να ξεχωρίσει στα σημεία. Έχει πάντως μια πολύ όμορφη και γήινη πρωταγωνίστρια και έναν γοητευτικό νεαρό γελαδάρη από αυτούς που συναντά κανείς σε ημερολόγια στους δύο πρώτους ρόλους μαζί με ένα τρυφερό και -ας πούμε- αληθοφανές σενάριο που τελικά κλέβουν το ενδιαφέρον μας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)