A Candlelit Christmas (2022)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Reel One σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Βων, με τους Ναζνήν Κοντράκτορ, Μάικι Σέλκιν, Σουγκίθ Βαρουγκέζ, Σαμάνθα Χελτ, Ρόμπιν Νταν.

Η Έλλι, χημικός σε οίκο αρωμάτων, επιστρέφει στο πατρικό της για τα Χριστούγεννα, με σκοπό να βοηθήσει τον πατέρα της και στο κηροποιείο, το οποίο ανήκει στην οικογένειά της για γενιές και γενιές. Δυστυχώς όμως, μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της, εκείνος δεν κατορθώνει να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της επιχείρησης που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έβαλε το σπίτι σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τον πρώτο ένοικο να βρίσκεται ήδη εκεί. Ο ευγενικός Λόγκαν, δημοσιογράφος και συγγραφέας, έχει γοητευθεί όχι μόνο από την πόλη αλλά και από το οικογενειακό κηροποιείο, του οποίου την ιστορία θέλει οπωσδήποτε να μάθει, όπως επίσης και να ανακαλύψει εάν ο τοπικός θρύλος της περιοχής, για ένα ερωτευμένο ζευγάρι που συναντήθηκε ξανά μέσα στη θύελλα χάρη στο φως των κεριών, είναι αληθινός.

Αρκούντως χριστουγεννιάτικη η ατμόσφαιρα και η ιστορία, ολίγον περισσότερο γλυκανάλατη η αφήγηση και μάλιστα χωρίς νότες χιούμορ που θα μπορούσαν κάπως να την ελαφρύνουν. Αυτός ο θρύλος όμως για τους δυο ερωτευμένους νέους που βρήκαν τον δρόμο τους χάρη στη λάμψη των κεριών είναι που γοητεύει και που προσφέρει μια δόση μυστηρίου, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές προσπαθούν να ανακαλύψουν στοιχεία του παρελθόντος. Καλοφτιαγμένη είναι η ταινία, λίγο το κηροποιείο θα έπρεπε να είναι κάπως πιο μεγάλο και οργανωμένο (είναι αδύνατον να ανταποκριθεί ρεαλιστικά σε χρόνους και ποσότητες παράδοσης αυτό που βλέπουμε) και λίγο πιο έντονο συναισθηματικά θα έπρεπε να είναι το ούτως ή άλλως ρομαντικό φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)