Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)


Κατασκοπικό δράμα της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκο, Ανδρέα Μπάρκουλη, Μάνο Κατράκη, Ζώρα Τσάπελη. 

Αθήνα, παραμονές Β' Παγκοσμίου Πολέμου: η Νίκη, γραμματέας στο Γενικό Επιτελείο, δίνει απόρρητες πληροφορίες στους Ιταλούς, οι οποίοι την εκβιάζουν με τη ζωή του αδελφού της που κρατούν αιχμάλωτο στη Ρώμη. Όταν η δράση της γίνεται αντιληπτή από την Ασφάλεια, της προτείνουν να γίνει διπλή πράκτορας και να δίνει πλαστές πληροφορίες στους Ιταλούς. Αυτό, όμως, οδηγεί σε τραγικές εξελίξεις τη σχέση της με τον λοχαγό Θεοδώρου. 

Ανθρωποκεντρικό κατασκοπικό δράμα και μια πλούσια έγχρωμη παραγωγή της Finos που έστησε μεγάλα σκηνικά στο στούντιό της για τις ανάγκες του κλίματος εποχής που η ίδια η Αθήνα δεν μπορούσε να καλύψει με την τότε της μορφή. Γίνεται λίγο περισσότερο μελό απ' όσο θα έπρεπε, ενώ χάνει ωφέλιμο χρόνο με σκηνές στρατιωτικών συμβουλίων που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην εξέλιξη της ταινίας. Το σενάριο υπογράφει -φυσικά- ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος μετά από χρόνια μετέφερε την κεντρική ιδέα της ταινίας στον εμβληματικό "Άγνωστο Πόλεμο" στην τηλεόραση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)