Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της ΡΙΣΣΑ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Φίλιππα Φυλακτού, με τους Πάρη Λεβέντη, Νίκο Ξανθόπουλο, Γιώργο Μούτσιο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Μαλαίνα Ανουσάκη, Γιάννη Βογιατζή, Λευρέντη Διανέλλο. 

Δύο συνάδελφοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση, εξαιτίας των γυναικών της ζωής τους. Ο Δημήτρης, γόνος πλούσιας οικογενείας και εγωπαθής, επιστρέφει από τη μετεκπαίδευσή του Αμερική, και τρώει χυλόπιτα από την κοπέλα του, η οποία όχι μόνο τον χωρίζει, αλλά ξεκινά και μια αισθηματική σχέση με τον συνάδελφό του, τον Αλέξη, ο οποίος έχει πάρει διαζύγιο από την αδελφή του. 

Έχει ίντριγκα αυτό το πάρε-δώσε των δύο αντρών, όμως όλα είναι προσχηματικά δοσμένα και με ερμηνείες είτε υπερβολικές είτε ξύλινες. Πολύ όμορφη η Πάρη Λεβέντη (μις Ελληνίς στα καλλιστεία του 1959, την ίδια χρονιά που η Ζωή Λάσκαρη στέφθηκε Σταρ Ελλάς), ενδιαφέρουσα η κινηματογράφηση με πλούσια εξωτερικά και καλή δουλίτσα στην κάμερα και το μοντάζ, αλλά όλο μαζί αδύναμο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

  1. Παραγωγός της ταινίας δεν ήταν η Παρθενών Φιλμς, ήταν η Ρίσσα Φίλμς όπως φαίνεται και στην αφίσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ παραδρομής είχε μπει η Παρθενών. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Διορθώθηκε.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τη διόρθωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)