Truth (2015)


Ελληνικός τίτλος: Η αλήθεια

Δημοσιογραφικό δράμα της Sony Classics, σε σκηνοθεσία Τζέημς Βάντερμπιλτ, με τους Κέητ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντένις Κουαίηντ, Τόφερ Γκρέης, Ελίζαμπεθ Μος, Μπρους Γκρήνγουντ, Στέησυ Κητς, Ντέρμοτ Μαλρόνυ. 

Η αληθινή ιστορία πίσω από την έρευνα που πραγματοποίησε η εκπομπή "60 minutes" του αμερικανικού δικτύου CBS, το 2004, σχετικά με τη στρατιωτική θητεία του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Τζωρτζ. Γ. Μπους. Το παρασκήνιο, το κυνήγι της αλήθειας, η μάχη για τη μετάδοση της εκπομπής και όλη η θύελλα που ξέσπασε μετά και η οποία κόστισε την καριέρα του εμβληματικού παρουσιαστή ειδήσεων Νταν Ράδερ και της παραγωγού Μαίρη Μέηπς. 

Ο σεναριογράφος Τζέημς Βάντερμπιλτ όχι μόνο διασκευάζει το βιβλίο της αληθινής πρωταγωνίστριας των γεγονότων Μαίρη Μέηπς, αλλά περνά για πρώτη φορά και πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί αυτό το δημοσιογραφικό δράμα και να του προσδώσει και έναν αέρα ντοκουμέντου. Δεν τα καταφέρνει άσχημα, έχοντας μάλιστα στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό και πρωτοκλασάτο καστ ηθοποιών, αλλά ούτε και απογειώνει την ταινία. Ακαδημαϊκής (αλλά και σωστής) προσέγγισης ταινία, εμμένει πολύ στο θέμα της (το οποίο αφορά αμιγώς πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης), στερώντας του την οικουμενικότητα των γεγονότων. Σαφέστατα περνάς πολύ καλά όσο το βλέπεις, σαφέστατα και οι ηθοποιοί του "φυσάνε", αλλά δεν ξεπερνά σε προσδοκίες και σε τελικό αποτέλεσμα πολλά άλλα αντίστοιχα. Ενδιαφέρον και με καλούς ρυθμούς από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)