Στη σκιά μιας άλλης (1964) (Α/Μ)


Εναλλακτικός τίτλος: Η πρώτη αγάπη

Δραματική αισθηματική ταινία του Μπάμπτη Σαρόγλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Ασημακόπουλου, με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Γιάννη Φέρτη, Μέμα Σταθοπούλου, Ερρίκο Μπριόλα, Χρήστο Πάρλα, Ελένη Ζαφειρίου. 

Η Χριστίνα είναι μια νεαρή κοπέλα που ζει στο Ναύπλιο με τη μητέρα της και την αδελφή της. Ένα σημάδι στο μάγουλο της έχει στερήσει κάθε αυτοπεποίθηση και την έχει κάνει να ζει απομονωμένη, χωρίς ίχνος κοινωνικής ζωής, αφού όποτε το είχε επιχειρήσει, έπεσε θύμα χλευασμού. Εδώ και χρόνια, αλληλογραφεί με έναν στρατιωτικό, με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί ένα αίσθημα μεταξύ τους. Όταν όμως ο Στέφανος της ανακοινώνει πως θα έρθει στο Ναύπλιο για να την επισκεφθεί, η Χριστίνα τρομοκρατείται ότι θα του προκαλέσει αποστροφή και ζητά από την αδελφή της να εμφανισθεί στη θέση της. 

Καλών προθέσεων αλλά με τεράστιες απιθανότητες στο σενάριο ταινία, καθώς μια τέτοια ιστορία θα μπορούσε να είχε συμβεί τα παλιότερα χρόνια σε μια μεγαλούπολη, αλλά επ' ουδενί εν έτει 1964 σε μια μικρή πόλη όπως το Ναύπλιο, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Το δε σημάδι στο μάγουλο, έτσι όπως απεικονίζεται τουλάχιστον, ποσώς δικαιολογεί όλα όσα συμβαίνουν, αφού η Ξένια Καλογεροπούλου εξακολουθεί να είναι όμορφη και αρκεί να ρίξει λίγο το μαλλί για να το καλύψει. Ενδιαφέρον έχουν τα εξωτερικά γυρίσματα στο Ναύπλιο της εποχής εκείνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)