Η στοργή (1965) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της ΑΡΚ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού, με τους Γιώργο Καμπανέλλη, Τάνια Σαββοπούλου, Ντίνα Τριάντη. Χρήστο Τσαγανέα, Μάκη Ρευματά. 

Σε μια φτωχική αυλή στην Αθήνα ζει ο κύριος Κλεώπας, συνθέτης και λάτρης της μουσικής, που διδάσκει πιάνο για να βγάζει τα προς το ζην. Ο γιος του, λαϊκός συνθέτης με μεγάλη επιτυχία, τον φροντίζει από μακριά, καθώς ο πατέρας του δεν θέλει να τον δει, επειδή ασχολήθηκε με το λαϊκό τραγούδι, είδος που ο ίδιος απεχθάνεται. Ο κυρ-Κλεώπας, όμως, δεν γνωρίζει πως η καλύτερή του μαθήτρια είναι η αγαπημένη του γιου του. 

Απλοϊκή ιστορία, με δύο συμπαθέστατους πιτσιρικάδες πρωταγωνιστές, αξιοπρεπώς δοσμένη, με την αφήγηση να αποτελεί και όχημα να ακουστούν πολλά τραγούδια. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)