3 coeurs (2014)


Ελληνικός τίτλος: 3 καρδιές

Δραματική ταινία των Wild Bunch/Arte, σε σκηνοθεσία Μπενουά Ζακό, με τους Μπενουά Πελβούρντ, Σαρλότ Γκαινσμπούργκ, Κιάρα Μαστρογιάννι, Κατρίν Ντενέβ. 

Ένας επιθεωρητής της Εφορίας, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού του ταξιδιού, γνωρίζει τυχαία στον δρόμο μια γυναίκα. Περνούν όλη τη νύχτα συζητώντας και περπατώντας και στο τέλος δίνουν ραντεβού στο Παρίσι, την επόμενη Παρασκευή, σε συγκεκριμένο σημείο και ώρα, χωρίς να ανταλλάξουν τηλέφωνα ή ακόμα και ονόματα. Όταν εκείνος δεν εμφανίζεται, αυτή επιστρέφει απογοητευμένη πίσω και αποφασίζει να ακολουθήσει, τελικά, το αγόρι της στην Αμερική όπου του έχουν προσφέρει μια πολύ καλή θέση. Μήνες μετά, εκείνος (που δεν είχε πάει στο ραντεβού γιατί έπαθε καρδιακό επεισόδιο μέσα στο αυτοκίνητό του) επιστρέφει στην ίδια πόλη, ελπίζοντας πως θα συναντήσει τη γυναίκα εκείνη. Τελικά, όμως, γνωρίζεται με την ιδιοκτήτρια μιας γκαλερί με αντίκες, την οποία και ερωτεύεται, χωρίς να ξέρει πως είναι η αδελφή εκείνης της τυχαίας γνωριμίας. 

Τέσσερις πολύ καλοί πρωταγωνιστές σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία, προσεκτικά και αξιοπρεπώς γυρισμένη. Ένας απρόσμενος έρωτας που δεν έσβησε ποτέ κι ένας άλλος καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή συναντιούνται στις ζωές αυτών των τριών ανθρώπων. Σκηνοθεσία και σενάριο διαχειρίζονται προσεκτικά το θέμα της, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, μολονότι κάτι παράλληλες ιστορίες με τις οικονομικές ατασθαλίες του Δημάρχου, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα ουσιαστικό. Από τα καλά αισθηματικά, πάντως.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)