The Lego movie (2014) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Η Lego ταινία

Κινούμενα σχέδια των Warner/Village, σε σκηνοθεσία Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλλερ, με τις φωνές των Κρις Πρατ, Γουίλ Φερέλ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γουίλ Αρνέτ, Άλισον Μπρι, Ντέηβ Φράνκο, Μόργκαν Φρήμαν, Τζόνα Χιλ, Λίαμ Νήσον, Σακίλ Ο'Νηλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ. 

Στον κόσμο των Lego όλα δουλεύουν ρολόι, τα πάντα πάνε βάσει σχεδίου και όλοι δουλεύουν αρμονικά για να χτίσουν το αύριο. Όμως, ένας συνηθισμένος και όχι ιδιαίτερα δημοφιλής εργάτης μαθαίνει ξαφνικά πως είναι ο "ξεχωριστός" και αυτός που η Προφητεία έχει ορίσει ως πολέμιο του Τυράννου που θέλει να ακινητοποιήσει κάθε ζωή στον κόσμο. 

Μα τι ευφυής, καλογυρισμένη και πλακατζίδικη ταινία ήταν αυτή! Κορυφαία ιδέα και συναρπαστική εκτέλεση μιας ιστορίας που δουλεύει σε τόσα πολλά επίπεδα ώστε να γίνεται προσφιλής και να κάνει γκελ τόσο στα πιτσιρίκια όσο και στους μεγάλους σε ηλικία θεατές, ακριβώς την ίδια στιγμή αλλά και για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Animation υψηλών προδιαγραφών, χιούμορ, σινεφίλ αναφορές, σάτιρα των κόμικ, ένας υπέροχος κακός και εν μέσω όλων αυτών η κορυφαία φιγούρα του "καλού μπάτσου-κακού μπάτσου", ο οποίος είναι όλα τα λεφτά. Και έχει και δράση, έχει και αγωνία, έχει και μια γλυκύτατη ανατροπή-αποκάλυψη στο τέλος, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε μπροστά στο πιο μετα-μοντέρνο παραμύθι κινουμένων σχεδίων των τελευταίων χρόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)