Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)


Κωμωδία της Γιώργος Καραγιάννης & Σια, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Στάθη Ψάλτη, Σταμάτη Γαρδέλη, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Καίτη Φίνου, Έφη Πίκουλα, Σπύρο Καλογήρου, Ρένα Παγκράτη. 

Ο Στάθης ηγείται μιας παρέας από καμάκια στο νησί του, αποφασισμένος πως οι ξένες είναι σαφώς καλύτερες από τις Ελληνίδες που κάνουν διακοπές εκεί και αδιαφορώντας πλήρως για τον έρωτα της "ντόπιας" Μαργαρίτας που "καίγεται" γι' αυτόν. Τα πράγματα, όμως, δυσκολεύουν όταν εμφανίζονται στο νησί δυο φίλοι από την Αθήνα που ψάχνουν να βρουν κοπέλα, καθώς και η ατίθαση Τζέσικα που παίρνει τα μυαλά του Στάθη. 

Είναι σαν να βλέπεις ταινία του Δαλιανίδη στη Finos του '60, απλά με πιο πολλά "γαλλικά" και πιο πολύ γυμνό. Ο τίτλος παραπέμπει στην παραλία γυμνιστών που έχει το νησί (μολονότι παίχτηκε και σαν "Έλα ν'αγαπηθούμε, ντάρλινγκ"), και παρά το μοντέρνο και καλά θέμα της, δεν παύει να είναι τυπική αισθηματική κωμωδία με αδερφούς που προστατεύουν την τιμή της αδελφής τους και δήθεν περπατημένους άντρες που τελικά πέφτουν στα δίχτυα του έρωτα. Ο Στάθης Ψάλτης εξακολουθεί να απολαμβάνει τις μεγάλες του δόξες την εποχή εκείνη, ενώ οι δύο ζεν πρεμιέ της εποχής Σταμάτης Γαρδέλης και Παύλος Ευαγγελόπουλος κυκλοφορούν μονίμως με μικροσκοπικά μαγιώ. Αυτή που το απολαμβάνει και παίζει με κέφι είναι η Ρένα Παγκράτη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)