Mort d'un pourri (1977)


Ελληνικός τίτλος: Ωραίος... σκληρός κι αδίστακτος
Εναλλακτικός τίτλος: Ο θάνατος ενός διεφθαρμένου

Αστυνομική περιπέτεια της Pathé, σε σκηνοθεσία Ζωρζ Λωτνέρ, με τους Αλαίν Ντελόν, Ορνέλλα Μούτι, Στεφάν Ωντράν, Μιρέιγ Νταρκ, Μωρίς Ρονέ, Μισέλ Ωμόν, Κλάους Κίνσκι. 

Ο βουλευτής Φιλίπ Ντυμπάιγ ξυπνά τον καλό του φίλο Ξαβιέ Μαρεσάλ και του ανακοινώνει πως είχε μόλις σκοτώσει τον Σερράνο, έναν εκβιαστή με βαθιά εμπλοκή στο πολιτικό σύστημα. Ο Σερράνο είχε αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ντυμπάιγ σε υποθέσεις διαφθοράς και τον απειλούσε ότι θα τα έβγαζε στη φόρα. Ο Μαρεσάλ δέχεται να καλύψει τον φίλο του, αλλά γρήγορα ανακαλύπτει πως ολόκληρο σχεδόν το σύστημα είναι αποφασισμένο να "θάψει" τον Ντυμπάιγ και να πάρει στα χέρια του τα αποδεικτικά στοιχεία που κατείχε ο νεκρός εκβιαστής. 

Καλοδουλεμένο αστυνομικό της κλασσικής γαλλικής σχολής των '70s, με έναν ιδανικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Αλαίν Ντελόν, μέγα σταρ εκείνη την εποχή, του οποίου ο έμφυτος ναρκισσισμός του και η λεπτή ειρωνεία ταιριάζουν γάντι στον ρόλο. Έξυπνο σενάριο και νευρώδεις διάλογοι με ικανές δόσεις χιούμορ παντρεύονται αρμονικά τις σκηνές δράσης, μέσα σε ένα σύμπαν πλήρους διαφθοράς από όπου δεν υπάρχει η παραμικρή διέξοδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)