American Horror Story: Double Feature (2021)


Η 10η σαιζόν της αγαπημένης σειράς ανθολογίας τρόμου επιστρέφει, σε παραγωγή της 20th Television για λογαριασμό του FX αλλά και πλέον του Hulu, με δημιουργούς σταθερά τον Ράυαν Μέρφυ και τον Μπραντ Φάλτσουκ και πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Σάρα Πώλσον, Ήβαν Πήτερς, Λίλυ Ρέημπ, Φιν Γουίτροκ, Φράνσις Κόνρόυ, Αντίνα Πόρτερ, Μακώλεϋ Κάλκιν, Νηλ ΜακΝτόνω, Νίκο Γκρήθαμ.

Φέτος μάλιστα, η σειρά επιστρέφει με 2 έργα 2, καθώς τα δέκα επεισόδια της νέας σαιζόν μοιράζονται σε δύο ιστορίες, μία των 6 και μία των 4, τιμώντας άλλωστε την παράδοση των διπλών προβολών που ήθελε την ταινία Β' (την B Movie) να είναι μικρότερης διάρκειας από τη βασική του προγράμματος. Με ιστορίες για βρυκόλακες και εξωγήινους, η σειρά μοιάζει να γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια της δεκαετίας, αφού δεν μπορείς παρά να της αναγνωρίσεις τα έξυπνα σενάρια που συνδυάζουν εξαιρετικά το φανταστικό με τον τρόμο και το χιούμορ. Χάπια που μπουστάρουν το ταλέντο (εάν υπάρχει, γιατί αν δεν υπάρχει, κλάψ'τα Χαράλαμπε) που όμως σού ανοίγουν την όρεξη για φρέσκο αίμα και εξωγήινοι που ζουν ανάμεσά μας εδώ και δεκαετίες προετοιμάζοντας τον εποικισμό του πλανήτη, υπόσχονται τις δέουσες ανατριχίλες αλλά και διάπλατα χαμόγελα, αφού είναι εμφανής η διάθεση των σεναριογράφων να ειρωνευθούν τη showbiz από τη μία και από την άλλη να διασκεδάσουν με μια μαζική παράθεση θεωριών συνωμοσίας. 

Ο θίασος της σειράς επιστρέφει σχεδόν στο σύνολό του, με την προσθήκη του Μακώλεϋ Κάλκιν σε έναν ρόλο που παίζει εκ του μακρώθεν και με τη δική του ιστορία. Ατμοσφαιρική και εντελώς διαφορετικών τόνων η φωτογραφία στα δύο μέρη, καδράρισμα και σκηνοθεσία καλού κινηματογράφου, μοντάζ απειλητικό που προωθεί την έκπληξη και μουσική γεμάτη αγωνία και μυστήριο. Σίγουρα μία από τις καλύτερες σαιζόν της δεκαετίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)