Tudo Bem No Natal Que Vem (2020)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα ξανά και ξανά

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή κωμωδία του Netflix σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σαντούτσι, με τους Λεάντρο Χασούμ, Ελίζα Πινιέιρο, Ντανιέλ Γουίνιτς, Λουίζ Καρντόζο, Ροντρίγκο Φαγκούντες, Αριάν Μποτέλιο.

Ο Χόρχε είναι γεννημένος ανήμερα τα Χριστούγεννα και αυτός είναι ο λόγος που μισεί αφάνταστα τις γιορτινές μέρες κάθε χρόνο. Ριγμένος που τα γενέθλια του Χριστού επισκίαζαν τα δικά του, ανέπτυξε άμυνες αδιαφορίας, γκρίνιας και ειρωνείας απέναντι στα Χριστούγεννα, γεγονός που ουδέποτε τον κατέτασε στους πιο δημοφιλείς συνδαιτυμόνες στο οικογενειακό τραπέζι. Έως ότου, κάποια στιγμή που τα νεύρα του δεν έχουν όρια, ο παππούς που δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον λόγω άνοιας, του μιλά και τον ενημερώνει πως πρέπει να πάρει το μάθημά του ώστε να κατανοήσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Από το επόμενο πρωινό, ο Χόρχε ξυπνά κάθε φορά την ημέρα των Χριστουγέννων του επόμενου έτους, χωρίς να έχει την παραμικρή ανάμνηση από τις προηγούμενες 364 μέρες της χρονιάς που πέρασε, ζώντας μια δεκαετία περίπου μέσα σε 10 μέρες.

Πολύ έξυπνο, πολύ αστείο, πολύ τρυφερό, χωρίς όμως να γίνεται απαραίτητα γλυκανάλατο, το βραζιλιάνικο αυτό χριστουγεννιάτικο φιλμ έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για μια οικογενειακή (ή και μοναχική) κινηματογραφική βραδιά πλάι στο δέντρο. Κατ' αρχάς έχει έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή, τον Λεάντρο Χασούμ, κωμικό, σεναριογράφο, ηθοποιό και παραγωγό στη χώρα του τη Βραζιλία, ο οποίος διαχειρίζεται εξαιρετικά τον ρόλο του γκρινιάρη Χόρχε, καθώς αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε αυτήν την παράξενη συνθήκη. Κάθε μέρα που ξυπνά, συναντούμε έναν διαφορετικό Χόρχε, όπως διαφορετική είναι πλέον και η ζωή του έναν ολόκληρο χρόνο μετά. Πολύ καλή και η Ελίζα Πινιέιρο στον ρόλο της γυναίκας του της Λάουρα, όπως και το σύνολο των β' ρόλων που όλοι κατορθώνουν να κρατήσουν χαρακτήρα χωρίς να γλιστρήσουν σε ανοησίες και ακρότητες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)