Überweihnachten (2020)


Ελληνικός τίτλος: Πίσω για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη δραματική κομεντί 3 ωριαίων επεισοδίων του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμπι Μπάουμαν, με τους Λουκ Μόκριτζ, Σεϋνέμπ Σαλέχ, Κριστίνα ντε Ρέγκο, Λούκας Ράιμπερ, Γιοχάνα Γκάσντορφ, Ρούντολφ Κοβάλσκι, Κάρμεν-Μάγια Άντονι.

Ο Μπάστι, ένας ανασφαλής μουσικός που προσπαθεί άτολμα να φτιάξει μια μέτρια καριέρα στο Βερολίνο, έχει πλέον κουραστεί από τις απανωτές αποτυχίες. Το πρόβλημά του τώρα δεν είναι μόνο τα επαγγελματικά του και τα οικονομικά του (ουσιαστικά είναι απένταρος) αλλά και η επιστροφή στο πατρικό του στο Άιφελ για τα Χριστούγεννα, όπου σκέφτεται πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σωρό ερωτήσεις για τη δουλειά του και τη ζωή του. Παρ' όλα αυτά, το σπίτι και η ρουτίνα των Χριστουγέννων με την οικογένειά του αποτελούσαν ανέκαθεν καταφύγιο για τον Μπάστι... Μάλλον, όμως, όχι φέτος. Από τη μια έχει να αντιμετωπίσει το σοκ της σχέσης του αδελφού του με την πρώην του και από την άλλη τις υποψίες του για ένα σοβαρό μυστικό που του κρύβουν οι γονείς του.

Και να λοιπόν που οι Γερμανοί ξέρουν να κάνουν κωμωδίες. Και μάλιστα, κωμωδίες με υπόσταση, χαρακτήρες και εξαιρετικό ρυθμό στο χιούμορ, είτε το προφανές είτε το υπόγειο. Χαριτωμένη, αστεία, συγκινητική και ρεαλιστικά ανθρώπινη, η μίνι σειρά "Πίσω για τα Χριστούγεννα" είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις γιορτές, χάρη στην ιστορία της, τα πανέμορφα τοπία της, το συμπαθέστατο καστ και πρωτίστως για τον πρωταγωνιστή της, τον Λουκ Μόκριτζ. Διάσημος κωμικός, παρουσιαστής και φάτσα ευρύτερα στη Γερμανία, ο Μόκριτζ μάς χαρίζει έναν αληθινό Μπάστι, geek και loser αλλά τρυφερό, ρομαντικό και σκανδαλιάρη. Σκέτη απόλαυση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)