Krummerne - Så er det jul igen (2006)


Ελληνικός τίτλος: Ο Κρούμε Σώζει τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη ταινία φαντασίας της Regner Grasten σε σκηνοθεσία Μόρτεν Λόρεντζεν, με τους Τζέημι Μόρτον, Σόνια Φούρου Φρίμπυ, Βάαγκε Σάντο, Μπίρτε Νώυμαν, Πέτερ Σρόντερ.

Ο νεαρός Κρούμε είναι ο μοναδικός από τους συνομηλίκους του που πιστεύει ακόμα στον Άι Βασίλη, που για τους άλλους 12χρονους αποτελεί ήδη παραμύθι ξεπερασμένο. Ευτυχώς, όμως, για τον ίδιο τον Άι Βασίλη που ο Κρούμε δεν έχει χάσει την πίστη του, γιατί μόνο έτσι θα σωθούν ο Άγιος και τα Χριστούγεννα. Βλέπετε, από λάθος της κυρίας Βασίλη, το βιβλίο με τη μυστική συνταγή για το μαγικό ρυζόγαλο που του δίνει τη δύναμη κάθε χρόνο να φτιάξει και να μοιράσει τα παιχνίδια, έχει χαθεί. Έτσι, μολονότι οι γιορτές πλησιάζουν, ο Άι Βασίλης όχι μόνο δεν έχει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, μα σβήνει κι ο ίδιος σιγά-σιγά, καθώς το κουράγιο του τον εγκαταλείπει. Τώρα, η σωτηρία των Χριστουγέννων είναι στα χέρια του Κρούμε και της συμμαθήτριάς του της Ύρσε, που μαζί πρέπει να βρουν το αντίγραφο του βιβλίου μέσα από από ένα μαγικό ρολόι, το οποίο πρέπει να προφυλάξουν από τα χέρια δυο αδίστακτων, μα όχι και τόσο έξυπνων, απατεώνων που δραπέτευσαν από τη φυλακή.

Αν το καλοσκεφτείς, τίποτα ακριβώς δεν βγάζει νόημα από μόνο του ενώ η ιστορία είναι άνευ λόγου τόσο περίπλοκη. Όμως, έχει μια παραμυθένια γοητεία όλο αυτό και μια παιδική αφέλεια τόσο στην κινηματογράφηση όσο και στα εφφέ και στις ερμηνείες, με αποτέλεσμα η ταινία να μοιάζει με τις σελίδες ενός εικονογραφημένου βιβλίου. Πολύ δημοφιλής η οικογένεια Κρούμερνε στη Δανία, με ήδη άλλες τρεις ταινίες πριν από αυτήν να απεικονίζουν στη μεγάλη οθόνη τους ήρωες της σειράς παιδικών βιβλίων του Θόγκερ Μπίρκελαντ, ενώ ακόμη μία ακολούθησε το 2014.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)