Smart Коледа (2018)


Ελληνικός τίτλος: Smart Christmas

Χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρία Βεζελίνοβα, με τους Κονσταντίν Γκέργκινοφ Τίμμυ, Κάλιν Βραχάνσκι, Κρύστγιο Λαφαζάνοφ.

Δυο αφηρημένα ξωτικά του Άι Βασίλη μπαίνουν σε ένα σπίτι για να παραλάβουν τα γράμματα των παιδιών, όμως από τις γκάφες τους όχι μόνο ξυπνούν τον Μάρτι, το μεγάλο παιδί της οικογένειας, αλλά ξεχνούν πίσω τους και το μαγικό κουδουνάκι που ανοίγει την πύλη για τη χώρα τους. Έτσι, ο Μάρτι, αρνητής του Άι Βασίλη και ήδη πολύ "μεγάλος" για να τον απασχολούν τα Χριστούγεννα, ανοίγει την πύλη με το κουδουνάκι και ξάφνου βρίσκεται στο εργαστήριο των παιχνιδιών του Άι Βασίλη. Μόνο που εκεί τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν και πολύ καλά, αφού το τσεκάρισμα των καλών και των άτακτων παιδιών έχει καθυστερήσει σημαντικά, την ίδια ώρα που πολλές από τις επιθυμίες των παιδιών που έχουν στείλει γράμμα δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. Όταν λοιπόν τα ξωτικά και ο Άι Βασίλης εντοπίζουν τον παρείσακτο, ο Μάρτι τούς προτείνει να τους βοηθήσει με την οργάνωση των αποστολών και το τσεκάρισμα των παιδιών, εφαρμόζοντας σύγχρονη τεχνολογία και υπολογιστές, χωρίς να γνωρίζει όμως την παντελή άγνοια αλλά και τον φόβο των ξωτικών για αυτές τις συσκευές και τις λειτουργίες τους.

Τα μικρά παιδιά ενδεχομένως να περάσουν καλά με τούτην εδώ την ταινία από τη Βουλγαρία, χάρη στα λαμπερά χρώματα των σκηνικών και τις αστείες φατσούλες των ξωτικών. Από εκεί και μετά όμως, δεν μπορείς να μην αντιληφθείς την έλλειψη συνοχής στο σενάριο και τις περιορισμένες δυνατότητες της παραγωγής που στέκουν εμπόδια στις όποιες καλές προθέσεις.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)