The Christmas Waltz (2020)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Motion Picture Corporation of America γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Μάικλ Ντέημιαν, με τους Λέησυ Σάμπερτ, Γουίλ Κεμπ, Τζέρεμι Γκίλμποου, Τζούλια Χάρνετ, Κατρίνα Ρέυνολντς.

Η Έηβερυ μετρά ανάποδα τις ημέρες για τον παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο γάμο της που βλέπει να γίνεται πραγματικότητα με την κάθε ώρα που περνά. Το θέμα είναι πως τον ενθουσιασμό της δεν δείχνει να μοιράζεται ο αρραβωνιαστικός της ο Ντέηβιντ, ο οποίος κάποια στιγμή τής ρίχνει τη βόμβα: μια εξαιρετική νέα θέση τον περιμένει στη δουλειά, πολλά υποσχόμενη για το μέλλον αλλά και μίλια μακριά από τη Νέα Υόρκη. Ως αποτέλεσμα, της προτείνει να βάλουν τον γάμο τους για λίγο στην άκρη, μέχρι να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, δήλωση όμως που για την Έηβερυ μεταφράζεται ως οριστικός χωρισμός. Η ειρωνεία είναι πως εκείνη την ημέρα είχε κλείσει δέκα μαθήματα χορού σε ένα στούντιο εκεί κοντά, ώστε εκείνη και ο Ντέηβιντ να μάθουν τα βήματα του βαλς που θα χόρευαν στον γάμο τους. Από μια παράξενη διάθεση της στιγμής, αλλά και χάρη στην πειθώ του γοητευτικού δασκάλου της στη σχολή, του Ρόμαν, η Έηβερυ αποφασίζει να δωρίσει τα μαθήματα χορού στον εαυτό της, ανοίγοντας χωρίς να το γνωρίζει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Οι χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες όπως τις ξέρουμε, όπως τις θέλουμε και όπως τις αγαπάμε. Αχάριστοι και παρτάκηδες αρραβωνιαστικοί, παρατημένες νύφες και γοητευτικοί ρώσοι χορευτές με βρετανική προφορά που στέκουν οδηγοί και παραστάτες στις δύσκολες στιγμές, υπόσχονται ρομάντσο, συγκίνηση, ολίγον χιούημορ και την απολύτως απαραίτητη γιορτινή αισιοδοξία. Πρωταγωνίστρια η βασίλισσα των αισθηματικών τηλεταινιών Λέησυ Σάμπερτ, παρέα με τον βρετανό χορευτή και ηθοποιό Γουίλ Κεμπ, με τον οποίο στροβιλίζονται ρεαλιστικά στους ρυθμούς του βαλς, χορογραφημένοι από τον διάσημο καναδό πρωταθλητή χορού σάλας και χορογράφο Ζαν-Μαρκ Ζενερέ, ιδιαίτερα αγαπητό και στη Γαλλία χάρη στην επί σειρά ετών συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του "Danse avec les stars".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)