Father Christmas Is Back (2021)


Ελληνικός τίτλος: Ο μπαμπάς επιστρέφει για Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία των Netflix/MSR σε σκηνοθεσία Μικ Ντέηβις και Φιλίπ Μαρτίνεζ, με τους Ελίζαμπεθ Χάρλεϋ, Τζων Κληζ, Κέλσυ Γκράμμερ, Νάταλι Κοξ, Κρις Μάρσαλ, Ρέυ Φήαρον, Κάρολιν Κουέντιν, Τζέημι Ρος.

Τέσσερις αδελφές συναντιούνται ξανά για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην έπαυλη της μίας από αυτές στο Γιορκσάιρ. Η Κάρολιν Κρίστμας, η οικοδέσποινα και φανατική του απόλυτου ελέγχου των πάντων, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να περάσουν τα τέλεια οικογενειακά Χριστούγεννα, κάτι όμως που τις άλλες τρεις δείχνει να αφήνει αδιάφορες. Η Τζοάνα, για παράδειγμα, ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθαι και τη μόδα, η Βίκυ για τον νέο της εραστή και η Πωλίνα για τη διατριβή της επί των αιτιών που επέφεραν τη διάλυση των Μπητλς. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έχει σημασία από τη στιγμή που στην έπαυλη καταφθάνει (σχεδόν) απρόσκλητος και απροειδοποίητα ο επί δεκαετίες απών μπαμπάς, μάλιστα με την κατά πολύ νεότερη σύντροφό του. Οι ελπίδες της Κάρολιν για τα τέλεια Χριστούγεννα εξανεμίζονται εκείνην ακριβώς τη στιγμή, η τρέλα χτυπά κόκκινο και αποκαλύψεις από το παρελθόν συνταράσσουν τους πάντες.

Τυπικής σύλληψης και γιορτινής ατμόσφαιρας ταινία που θέλει τα ετερόκλητα μέλη μιας -ολίγον παλαβής- οικογένειας να συναντιούνται κάτω από την ίδια στέγη για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ψυχική υγεία όλων τους. Στην περίπτωσή μας, η βρετανική αυτή παραγωγή το παλεύει αξιοπρεπώς για να ξεφύγει από τα στερεότυπα και την αισθητική μιας κλασικής χριστουγεννιάτικη τηλεταινίας, επιστρατεύοντας λαμπερούς και έμπειρους ηθοποιούς και πηγαίνοντας το χιούμορ ένα βήμα παρακάτω. Όμως, επειδή ακριβώς φεύγει από τα στερεότυπα που προσπαθεί να αποφύγει, μπαίνει στην κατηγορία άλλων κινηματογραφικών αντίστοιχων ταινιών οι οποίες μας τα έχουν πει πιο ολοκληρωμένα και πιο αστεία. Δεν είναι ότι εδώ υπάρχει έλλειψη χιούμορ, είναι που κάτι δεν πάει καλά με τον ρυθμό και που η επιβεβλημένη γλυκύτητα του φινάλε ακυρώνει την αυθάδεια όσων έχουν προηγηθεί. Διασκεδαστικό εντούτοις.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.





 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)