Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)


Ελληνικός τίτλος: Jingle Jangle -Μαγικά Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη μουσική ταινία φαντασίας του Netflix σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Ε. Τάλμπερτ, με τους Φόρεστ Γουίτακερ, Κήγκαν-Μάικλ Κέυ, Μάνταλεν Μιλς, Χιου Μπόνβιλ, Ανίκα Νόνι Ρόουζ, Λίζα Νταβίνα Φίλιπ και με τη φωνή του Ρίκυ Μάρτιν.

Στη φανταχτερή και θαυμαστή πόλη του Κόμπλετον, οι θεσπέσιες εφευρέσεις του θρυλικού παιχνιδοποιού Τζερόνικους Τζανγκλ προκαλούσαν για χρόνια πολλά το δέος με την ομορφιά και την ευφυία που κρύβουν στην κατασκευή τους. Μόνο που όταν η πιο μαγική του εφεύρεση, ο Δον Χουάν, μια κούκλα ταυρομάχος με μυαλό αλλά μαύρη καρδιά, πείθει τον βοηθό του παιχνιδοποιού να το σκάσουν μαζί με το βιβλίο με τις εφευρέσεις του, η επιχείρηση του Τζερόνικους βυθίζεται στα χρέη και στο σκοτάδι. Σήμερα, 30 χρόνια μετά τα τραγικά εκείνα γεγονότα, το παρατημένο πλέον μαγαζί με τα θαύματα επισκέπτεται η εγγονή του που με την ψυχή και το μυαλό της, παρέα με μια ξεχασμένη εφεύρεση, θα ξαναφέρει στον παππού της την επιθυμία για ζωή και δημιουργία, αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Μουσικοχορευτική και παραμυθένια φαντασμαγορία από αυτές που έχουν λείψει εδώ και χρόνια από το σινεμά είναι αυτή εδώ η υπερπαραγωγή που για το θέατρο ξεκίνησε και στην οθόνη του Netflix (και επιλεγμένων κινηματογράφων ανά τον κόσμο) κατέληξε. Με μουσική του Τζων Ντέμπνεϋ, τραγούδια του Τζων Λέτζεντ (που συμμετέχει και ως παραγωγός) και του Φίλιπ Λώρενς, χορογραφίες του Άσλευ Γουώλεν και εξαιρετικά σκηνικά του Γκάβιν Μποκέ, το "Jingle Jangle" είναι τα ιδανικά μαγικά Χριστούγεννα που υπόσχεται ο τίτλος του. Ο Ρίκυ Μάρτιν που δανείζει τη φωνή του στον κακότροπο κουκλο-ταυρομάχο, που όσο μπόι του λείπει τόση κακία του περισσεύει, φαίνεται να το διασκεδάζει πολύ, ενώ η ξεχωριστή δουλειά που έχει γίνει στα οπτικά εφφέ δίνει όλη την απαιτούμενη αληθοφάνεια και μαυροψυχιά σε αυτόν τον δαιμόνιο Δον Χουάν. Ο Φόρεστ Γουίτακερ κρατάει το ύφος και το ύψος της ταινίας, με μια ερμηνεία προσγειωμένη και τρυφερή, ενώ παιδιά και ρομποτάκι (ναι, αυτή η ξεχασμένη εφεύρεση) είναι αξιολάτρευτα. Βέβαια, δεν μπορείς να μην διακρίνεις την υπερβολή σε όλο αυτό, καθώς εισπράττεις πως η ταινία είναι φορτωμένη από κάθε άποψη, όμως αυτή η υπερ-προσφορά ουδόλως σου στερεί την απόλαυση και την παραμυθένια τρυφεράδα που χαρίζει απλόχερα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες μουσικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)