Black Christmas (2019)


Ελληνικός τίτλος: Μαύρα Χριστούγεννα

Ταινία τρόμου των Universal σε σκηνοθεσία Σοφία Τακάλ, με τους Ίμοτζεν Πουτς, Αλύς Σάνον, Λίλι Ντόνοχιου, Μπρίτανυ Ο'Γκρέηντυ, Κάλεμπ Έμπερχαρντ, Κάρυ Ελβς.

Το κολλέγιο του Χώθορν ερημώνει και ησυχάζει σιγά-σιγά, καθώς τα μαθήματα τελείωσαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κάποιες κοπέλες που έμειναν πίσω για λίγο ακόμα απολαμβάνουν τη γαλήνη στους διαδρόμους της εστίας, έως ότου μία-μία πέφτουν θύματα ενός μανιακού δολοφόνου.

Φέρεται ως remake της ταινίας "Τρόμος στο παρθεναγωγείο" του 1974, το οποίο όμως είναι σκάλες ανώτερο, καθώς αυτή εδώ η νέα ματιά φλυαρεί χωρίς να εξυπηρετεί το είδος και το θέμα της. Αυτά, όμως, παθαίνεις όταν αντί να κάνεις slasher movie όπως προτάσσουν ο τίτλος και η ιστορία σου, επιχειρείς να μιλήσεις για girl power και άλλες τέτοιες πολιτικές ορθότητες, νομίζοντας πως ακολουθείς τις τάσεις. Το έχει πάθει ο Τζόρνταν Πηλ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΘρίλερ και ταινίες τρόμου εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) (Α/Μ)