Robinson Crusoe (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ροβινσώνας Κρούσος

Κινούμενα σχέδια των Studiocanal/nWave σε σκηνοθεσία Βίνσεντ Κέστελουτ και Μπεν Στάσεν, με τις φωνές των Ματίας Σβάιγκχόφερ, Κάγια Γιανάρ, Ίλκα Μπέσιν, Ντίτερ Χάλερβόρντεν, Άυλιν Τέζελ.

Σε ένα μικροσκοπικό εξωτικό νησί, ζει ο Παρασκευάς, ένας φιλομαθής παπαγάλος, παρέα με τους φίλους του, ένα τσούρμο από διαφορετικά ζωάκια. Μετά από μια ισχυρή καταιγίδα, ανακαλύπτουν ένα παράξενο πλάσμα στην ακτή, τον Ροβινσώνα Κρούσο, χαρτογράφο του ναυτικού που η θάλασσα τον ξέβρασε εκεί όταν το πλοίο του ναυάγησε. Ο Παρασκευάς βλέπει τον άνθρωπο αυτό ως απόδειξη ζωής πέρα από το νησί αλλά και ως το εισιτήριό του για να ταξιδέψει μακριά και να ανακαλύψει νέους κόσμους. Καθώς οι μέρες περνούν, ο ναυαγός και τα ζωάκια του νησιού γίνονται φίλοι και μαθαίνουν να βοηθούν ο ένας τον άλλον, μέχρι που η ζωή τους γίνεται μαρτύριο στα χέρια δύο κακόβουλων γατιών, επίσης ναυαγών του πλοίου του Ροβινσώνα, που θέλουν να αναλάβουν την εξουσία του νησιού. 

Αν κάτι ξεχωρίζει σε αυτή τη βελγική παραγωγή κινουμένων σχεδίων είναι το σκίτσο της και η αληθοφάνειά του κυρίως ως προς την απεικόνιση των ανθρώπων, την ίδια στιγμή που για τα ζωάκια έχει επιλεγεί μια πιο κωμική απεικόνιση, γεγονός που βοηθά στη δημιουργία αυτής της παραμυθένιας διάθεσης. Το δεύτερο θετικό στοιχείο της ταινίας είναι το χιούμορ της, τόσο ως προς την κακία των δύο γατιών όσο και ως προς την αφέλεια των άλλων ζώων του μικροσκοπικού παραδείσου. Όμως, μετά τις πρώτες συστάσεις, το σενάριο μοιάζει να επαναλαμβάνεται, η εμπλοκή των πειρατών περισσότερο μπερδεύει παρά βοηθά στην εξέλιξη της ιστορίας, ενώ η δράση προς το φινάλε δεν είναι αρκετή για να σώσει το φιλμ από την απλοϊκότητα. Οι μικρότερες ηλικίες ενδεχομένως θα την εκτιμήσουν περισσότερο, ενώ εάν βρείτε κόπια 3D πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)