Η θεία από το Σικάγο (1957) (Α/Μ)


Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Ορέστη Μακρή, Γεωργία Βασιλειάδου, Παντελή Ζερβό, Ελένη Ζαφειρίου, Τζένη Καρέζη, Γκέλυ Μαυροπούλου, Στέφανο Στρατηγό, Δημήτρη Παπαμιχαήλ. 

Η άφιξη της χήρας αδελφής του από το Σικάγο κάνει άνω-κάτω τη ζωή του υπερ-συντηρητικού συνταξιούχου στρατηγού που μεγαλώνει τις κόρες του σαν να ήταν φαντάροι. 

Εμβληματική, πλέον, κωμωδία της Finos, σε ένα σπιρτόζικο και πρωτότυπο σενάριο του Σακελλάριου, που έχει περάσει στην ιστορία με το -ανθολογίας πλέον- εύρημα με τις κανάτες που έριχναν στα πόδια των υποψήφιων γαμπρών. Ρεαλιστικό και ανθρώπινο, παρά την υπερβολή της κεντρικής ιδέας, έχει περάσει στην ιστορία του ελληνικού σινεμά ως ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της Γεωργίας Βασιλειάδου. Πάντως, παρά τη δεξιοτεχνία και το κέφι της αφήγησης, έχεις την αίσθηση πως ξεφουσκώνει απότομα στο τέλος, λες και δεν είχε τίποτα άλλο να πει. Στην ταινία κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός ο Βαγγέλης Σειληνός, ενώ Καρέζη, Μαυροπούλου και Παπαμιχαήλ έκαναν τα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)