Bleed for this (2016)


Ελληνικός τίτλος: Η δύναμη του πρωταθλητή

Δραματική βιογραφία της Magna, σε σκηνοθεσία Μπεν Γιάνγκερ, με τους Μάιλς Τέλλερ, Άαρον Έκχαρτ, Κέητυ Σαγκάλ, Κίαραν Χάιντς, Τεντ Λεβίν, Αμάντα Κλέυτον. 

Η αληθινή ιστορία του πυγμάχου Βίνυ Πασιέντζα που το 1988 αναγκάζεται να αποσυρθεί από τα ρινγκ, ύστερα από τροχαίο κατά το οποίο ραγίζει τον αυχένα του. Η ταινία αφηγείται την επιμονή του να επιστρέψει και να διεκδικήσει και πάλι τη θέση του, μεταξύ των πρωταθλητών. 

Με τον Μάρτιν Σκοτσέζε να βρίσκεται μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών και τον πολύ καλό Μάιλς Τέλλερ (Whiplash) στον πρώτο ρόλο, η ταινία πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενός πυγμαχικού δράματος και ταυτόχρονα της μάχης ενός ανθρώπου ενάντια στις αντιξοότητες. Καλογυρισμένο και με μια αίσθηση ρεαλισμού στα πλάνα και στην κάμερα, το φιλμ αποδίδει τα μέγιστα σε ό,τι καλείται να εκπληρώσει. Προσγειωμένο, με φροντισμένη αναπαράσταση εποχής και καλοσχηματισμένες ερμηνείες, αποφεύγει τα κλισέ και τις μεγαλοστομίες και παρουσιάζει συνεπέστατα και αξιοπρεπέστατα μια αληθινή ιστορία, όσο γίνεται πιο αληθινά. Ενδιαφέρον και με νεύρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)