Sunshine on Leith (2013)


Ελληνικός τίτλος: Ερωτευμένοι στο Εδιμβούργο

Μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ, με τους Πωλ Μπράννιγκαν, Τζωρτζ ΜακΚέυ, Κέβιν Γκάθρι, Τζέην Χόροκς, Πήτερ Μάλαν, Φρέγια Μέηβορ, Αντόνια Τόμας. 

Δυο νεαροί στρατιώτες και κολλητοί φίλοι επιστρέφουν στο σπίτι τους, στο Εδιμβούργο, μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους, πιστεύοντας πως θα συνεχίσουν τη ζωή τους από το σημείο όπου την άφησαν. Μόνο που μολονότι οι ίδιοι πίστευαν πως παρέμειναν ίδιοι, παρά τις κακουχίες, φαίνεται πως όλοι γύρω τους έχουν αλλάξει. 

Κινηματογραφική μεταφορά ενός θεατρικού μιούζικαλ του 2007, βασισμένο σε τραγούδια των Proclaimers. Συνήθης τακτική τα τελευταία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία τα μιούζικαλ με τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων, μεταξύ άλλων το περιβόητο "Mamma Mia" με τραγούδια των Abba και το "We Will Rock You", με τραγούδια των Queen. Οι Proclaimers δεν ήταν σίγουρα προφανής επιλογή, αλλά το πείραμα έδειχνε να πετυχαίνει, έστω και σε περιορισμένο επίπεδο, με την παράσταση να τιμάται με το βραβείο καλύτερου μιούζικαλ εκείνη τη χρονιά, να κάνει επιτυχημένες περιοδείες και να ετοιμάζεται ένα μεγαλύτερου βεληνεκούς revival για το 2018. Η ταινία ακολουθεί πιστά το θεατρικό, εμβαπτίζεται όμως στους φυσικούς χώρους, ενισχύεται από το μοντάζ (Στούαρτ Γκάζαρντ) και τη συννεφιασμένη φωτογραφία της (Τζωρτζ Ρίτσμοντ) και έχει τη χαρά ενός φρέσκου καστ από νέους ηθοποιούς, απόλυτα ταιριαστούς με τους ρόλους τους. "Προσγειωμένο" μιούζικαλ, ρεαλιστικό και χωρίς φιοριτούρες, έχει ωραία τραγούδια, εναρμονισμένα με τη δράση, ανθρώπινη ιστορία και συμπαθείς χαρακτήρες. Ίσως παραείναι βρετανικό για τα διεθνή γούστα, αλλά έχει κι αυτό την πρόσθετη γοητεία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)