ΑΙΘΟΥΣΕΣ - WestCity Cinemas (4 αίθουσες)

Αίθουσα 1

Αίθουσα 2

Αίθουσα 3

Αίθουσα 4






To 1997, και σε ένα νέο σημείο της πόλης, αρκούντως στρατηγικό, κάνει την εμφάνισή του το Cinecity, ένα συγκρότημα 4 αιθουσών στην Πλατεία Μπουρναζίου, που τότε είχε αναδειχθεί σε πόλο ψυχαγωγίας. Κομψό, λειτουργικό και φιλόξενο, το νέο μίνιπλεξ υπήρξε στολίδι για την περιοχή που είχε ήδη χάσει όλα τα σινεμά της, και απαραίτητο μέρος ενός προορισμού βραδινής εξόδου που συγκέντρωνε επισκέπτες από όλη την Αθήνα. Κατά πως φαίνεται, όμως, ο καθείς με το άστρο του... Κάτι δεν πήγε καλά, είτε στην ανθρωπογεωγραφία είτε στον προσανατολισμό του, και το Cinecity δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ στο έπακρο τη δυναμική της περιοχής του. Να έφταιγε ότι η Πλατεία Μπουρναζίου ήταν συνυφασμένη με ποτό και ξενύχτι, άρα ένα σινεμά εκεί έστεκε παράταιρο; Να ήταν ότι τα εγκαίνιά του πνίγηκαν μέσα στον ευρύτερο οργασμό των μεγάλων μούλτιπλεξ εκείνη την εποχή; Ό,τι και να ήταν, το Cinecity, για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν έκανε ποτέ του το γκελ. Μετά τα πρώτα του χρόνια, άρχισε να ακολουθεί μια πτωτική πορεία, η οποία ακολούθησε και το ευρύτερο "ξεφούσκωμα" της περιοχής μετά το αρχικό της μπαμ. Υπήρξαν σαιζόν που κάποιες από τις αίθουσες του σινεμά δεν λειτουργούσαν καθόλου ή που λειτουργούσαν αποσπασματικά, με αποτέλεσμα να βγάζει και μια αίσθηση εγκατάλειψης. Δεν ξέρω αν έμπαινε μέσα ή πιο απλά δεν έβγαζε όσα έπρεπε να βγάζει για να το κρατήσουν ανοιχτό, όπως και νά'χει, το 2012, τα φώτα του Cinecity σβήνουν οριστικά. 

Ευτυχώς, όμως, το κτίριο έμεινε στη θέση του, απαράλλαχτο. Ούτε χρήση άλλαξε, ούτε τροποποιήθηκε. Οπότε, το 2017 κάνει το μεγάλο του come back.  Παραμένοντας στα χέρια των ίδιων ιδιοκτητών, ανακαινίζεται, φρεσκάρεται και επαναλειτουργεί με το νέο του όνομα WestCity Cinemas. Τα φώτα στο συμπαθές κτίριο λάμπουν και πάλι και το σινεμά αποκτά ξανά την περίοπτη θέση του επάνω στην πλατεία. Με μια μεγάλη και φιλόξενη "αυλή" μπροστά στην είσοδο όπου θα βρείτε ταμπλώ με τα "προσεχώς" και παγκάκια για να αράξετε πριν ή μετά την προβολή, το WestCity σας υποδέχεται ολόφωτο, φιλόξενο και κομψό (μολονότι έχω μια ένσταση για τον χρωματικό γραφισμό του ονόματος, στην επιγραφή -θα ήθελα κάτι πιο έντονο). Μόλις περάσετε τις πλατιές, τζαμένιες πόρτες, θα συναντήσετε τα ταμεία στο δεξί σας χέρι, στην αρχή ενός πολύ μεγάλου, αεράτου και φιλικού φουαγέ, στο βάθος του οποίου θα συναντήσετε το μπαρ, με πολλές επιλογές για σνακ και ποτό (ακόμα και αλκοόλ). Ένα μεγάλο κυκλικό τραπέζι είναι το σημείο αναφοράς του χώρου, που διακοσμείται από αφίσες και φωτογραφίες των ταινιών της σαιζόν. Στις δύο άκρες της μεγάλης μπάρας βρίσκονται και οι σκάλες (ή οι ανελκυστήρες) που οδηγούν στις αίθουσες: δεξιά η πρόσβαση για τις αίθουσες 1-3 και αριστερά για την 4. 

Για την αίθουσα 1 που είναι και η μεγάλη του συγκροτήματος, κατεβαίνετε τις σκάλες και οδηγείστε σε ένα δεύτερο φουαγέ, το οποίο στα Cinecity χρόνια φιλοξενούσε και ένα μεγάλο μπαρ (σήμερα κλειστό). Η αίθουσα εντυπωσιάζει με την κατηφορική της κλίση και τον πολύ κομψό σχεδιασμό της. Γαλάζιες αναπαυτικές πολυθρόνες σε μονομπλόκ διάταξη με δύο κάθετους διαδρόμους δεξιά και αριστερά τους προσφέρουν εξαιρετικά άνετη θέαση στη μεγάλη σινεμασκόπ οθόνη που "ίπταται" εντός σκηνής. Ξύλινα, ηχοκαλυπτικά πάνελ αγκαλιάζουν του τοίχους και τις κολώνες σε ένα πολύ ευχάριστο ανοιχτόχρωμο καφέ, δίνοντας στην αίθουσα όψη αίθουσας μουσικής. Ιδιαίτερο στοιχείο διακόσμησης αποτελούν επίσης τα πλαϊνά περιφερειακά ηχεία, τα οποία δεν είναι προσαρμοσμένα στους τοίχους, αλλά κρέμονται κυριολεκτικά από την οροφή. Η ψηφιακή προβολή φέρει την υπογραφή της Dolby και δίνει μια καθαρή εικόνα χωρίς τεχνουργήματα, ενώ μόνο ως συγκλονιστικό μπορείς να περιγράψεις τον ψηφιακό Dolby ήχο, που ακούγεται δυνατός, με πεντακάθαρη ευκρίνεια και λεπτομέρεια, με πλήρη απόδοση στα περιφερειακά και βαθύ subwoofer. 

Η αίθουσες 2 & 3 είναι στο επάνω επίπεδο, με την πρόσβαση να γίνεται από τις σκάλες στα δεξιά του μπαρ. Ένας διάδρομος διακοσμημένος με κομψές προθήκες για τις φωτογραφίες των ταινιών οδηγεί στις αίθουσες 2 (δεξιά) και 3 (αριστερά). Η 2 είναι η μεγάλη του πρώτου ορόφου, με κατακόκκινες πολυθρόνες σε έντονη αμφιθεατρική κλίση, τοποθετημένες σε δύο μπλοκ, με έναν κάθετο διάδρομο μεταξύ τους. Στο ντεκόρ και εδώ κυριαρχούν οι καφέ ηχοκαλυπτικές επιφάνειες που κοντράρουν με αισθητική το κόκκινο του χώρου. Η ψηφιακή προβολή στην σινεμασκόπ οθόνη είναι πεντακάθαρη και λαμπερή, ενώ ο Dolby Digital ήχος ακούγεται δυνατός, με σωστά μπάσα και πολύ καλό διαχωρισμό στα περιφερειακά, χάρη και στην καλή ακουστική.

Απέναντι βρίσκεται η αίθουσα 3, κόκκινη και μικρούλα. Φωτεινές γκρι επιφάνειες στους τοίχους, εναλλάξ με ξύλινες ηχοκαλυπτικές, κοντράρουν το έντονο κόκκινο στις πολυθρόνες που είναι τοποθετημένες σε δύο μπλοκ, με έναν κάθετο διάδρομο ανάμεσά τους. Στις δύο πρώτες σειρές της αίθουσας θα βρείτε μαύρους δερμάτινους καναπέδες και πουφ, στοιχείο όχι απλά για εντυπωσιασμό, αλλά και πρακτικό, καθώς σας επιτρέπουν να "βουλιάζετε" πιο χαμηλά για να εξασφαλίσετε πιο άνετη θέαση στην υπερυψωμένη σινεμασκόπ οθόνη που λάμπει ολόλευκη από τους προβολείς που τη φωτίζουν πριν αρχίσει η ταινία. Πεντακάθαρη ψηφιακή προβολή της Dolby και εδώ, Dolby Digital ήχος με ξεκάθαρο διαχωρισμό στα περιφερειακά, σε καλή ένταση και ικανοποιητικά μπάσα.

Για την αίθουσα 4 θα πάρετε είτε το ασανσέρ είτε θα ανεβείτε από τις σκάλες στην αριστερή πλευρά του μπαρ. Βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο (αν ανεβείτε με τις σκάλες θα το αντιληφθείτε το ύψος) και μάλιστα, καθ' οδόν για την αίθουσα, έχετε πλήρη αίσθηση για το πόσο μεγάλο είναι τελικά το κτίριο, κάτι που το μάτι δεν "πιάνει" βλέποντας απλά την πρόσοψη. Η είσοδος σας οδηγεί κάθετα στην αριστερή πλευρά της οθόνης και ρίχνοντας το βλέμμα σας στα δεξιά βλέπετε τις πολλές μπλε και διάσπαρτες κόκκινες πολυθρόνες να ανηφορίζουν σε δύο μπλοκ με έντονη αμφιθεατρική κλίση. Με έναν κάθετο διάδρομο ανάμεσά τους, οι σε δύο χρώματα θέσεις δένουν με τον ευρύτερο fan τόνο της συγκεκριμένης αίθουσας, με χαρούμενα κίτρινα, πράσινα και γαλάζια χρώματα στους τοίχους αλλά και τα πολύχρωμα πουφ στις δύο πρώτες σειρές. Η αίθουσα 4 είναι επίσης μεγάλη, με λαμπερή ψηφιακή προβολή στη σωστά τοποθετημένη σινεμασκόπ οθόνη που προσφέρει απρόσκοπτη θέαση ακόμα και αν καθίσετε στην πρώτη σειρά. Ο ήχος καθαρός, Dolby, σε πολύ καλή ένταση.


WestCity Cinemas
Κωνσταντινουπόλεως 82, Πλατεία Μπουρναζίου, Περιστέρι
Στάσεις λεωφορείου & τρόλλεϋ: Κύπρου (γραμμή 732), Εφορία (γραμμή 891), Πλατεία Μπουρναζίου (γραμμές 706, 892), 7η Ζωοδόχου Πηγής (γραμμές 24, 730)


Πρόγραμμα του 2017 για τις ταινίες "Το τελευταίο σημείωμα" -διανομή: Tanweer
& "Suburbicon" -διανομή: Odeon


Πρόγραμμα εβδομάδας 25 Οκτωβρίου 2018


Πρόγραμμα του 2019 για τις ταινίες "Η επιστροφή του Μπεν -διανομή: Feelgood Entertainment
& "Το βαποράκι" -διανομή: Tanweer


Πρόγραμμα εβδομάδας 21 Ιανουαρίου 2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)