La résistance de l'air (2015)


Ελληνικός τίτλος: Ερασιτέχνης εκτελεστής

Δραματική περιπέτεια της Gaumont, σε σκηνοθεσία Φρεντ Γκριβουά, με τους Ρεντά Γκαντέμπ, Λυντιβίν Σανιέ, Γιοάν Χέλντεμπεργκ, Τσέκυ Καρυό. 

Ο Βενσάν είναι ένας παντρεμένος οικογενειάρχης, λιγομίλητος και συγκρατημένος, κορυφαίος όμως στη σκοποβολή όπου διαπρέπει ως πρωταθλητής. Σε αδιέξοδη οικονομική κατάσταση, δέχεται την πρόταση ενός άντρα που γνώρισε πρόσφατα, ο οποίος του ζητά να γίνει εκτελεστής για κάποιους ανώνυμους εργοδότες. Ενδιαφέρουσα ιστορία για το πώς ένας καθημερινός άνθρωπος μπορεί να κατηφορίσει ταχύτατα σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, όχι μόνο επειδή το επιτάσσει η οικονομική του κατάσταση, αλλά και επειδή νιώθει ικανοποίηση όταν του αναγνωρίζουν το ταλέντο του... Κι ας κοστίζει το "ταλέντο" του αυτό τη ζωή σε κάποιους "αθώους". 

Η ταινία έχει την τάση να γίνει ψυχογράφημα αυτού του "ασήμαντου" ανθρώπου, εξ ου και οι αργοί ρυθμοί της, προδίδεται όμως από το σενάριο που στη συνέχεια το γυρίζει στο αστυνομικό, αλλά και πάλι χωρίς να γκαζώσει. Ο Ρεντά Κατέμπ είναι ένας εσωτερικός ηθοποιός με φάτσα που σου μένει, όμως ο έρημος δεν έχει ολοκληρωμένο σενάριο στα χέρια του για να αποδώσει, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι ρόλοι δείχνουν επιφανειακοί. Οι σκηνές των εκτελέσεων είναι άψογα κινηματογραφημένες, αποδίδοντας και τα σώψυχα του ήρωα, όμως συνολικά η ταινία μοιάζει να μην είναι απόλυτα σίγουρη για τον ίδιο της τον εαυτό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)