Το ραντεβού της Κυριακής (1960) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Περγαντής Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού, με τους Κάκια Αναλυτή, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Δέσπω Διαμαντίδου, Τίτο Βανδή, Μάρθα Βούρτση, Θανάση Μυλωνά. 

Η Ανθούλα, μια νεαρή κοπέλα ορφανή από μητέρα, ζει στην Αίγινα με τον πατέρα της και τη γυναίκα που φροντίζει το σπίτι, γνωστό τοις πάσι ότι είναι και φιλενάδα του. Έχοντας γνωρίσει το καλοκαίρι στο νησί τον Αλέκο, με τον οποίο ερωτεύτηκαν, περιμένει την άδεια του πατέρα της για να πάει στην Αθήνα για σπουδές, αλλά και για να ξαναβρεθεί με τον αγαπημένο της. Μολονότι εκείνος αρνείται αρχικά, μετά από πίεση της φιλενάδας του της Μάρθας, δέχεται. Έτσι, η Ανθούλα φεύγει για την πρωτεύουσα όπου θα έμενε στο σπίτι μιας φίλης της Μάρθας, μιας αδίστακτης γυναίκας που προορίζει την Ανθούλα για τον τυχοδιώκτη τον γιο της, ώστε να εκμεταλλευθούν την περιουσία του πατέρα της. Καλή η ιστορία, συμβατική, όμως η εκτέλεση και η εξέλιξή της. 

Ενδιαφέρον έχουν τα εξωτερικά πλάνα της Αίγινας του '60, καθώς και το οξύμωρο να βλέπεις τη Δέσπω Διαμαντίδου, ζευγάρι τότε στη ζωή με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, να παίζει τη μητέρα του. Στην ταινία τραγουδά και η Νανά Μούσχουρη, τόσο αγνώριστη που αν δεν την έγραφε στους τίτλους, αποκλείεται να την καταλαβαίνατε -για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στο εξώφυλλο του dvd.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)