Exposed (2016)


Εναλλακτικός τίτλος: Daughter of God
Ελληνικός τίτλος: Αυτόπτης μάρτυρας

Αστυνομική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Ντέκλαν Ντέηλ, με τους Κηάνου Ρηβς, Μίρα Σορβίνο, Σάντυ Τεχάδα, Γκέημπ Βάργκας, Ισμαέλ Κρουζ-Κόρντοβα. 

Ένας αστυνομικός που ερευνά τον θάνατο του συνεργάτη του μπλέκει με τη διαφθορά στο Τμήμα όπου εργάζεται και με την παράξενη ιστορία μιας κοπέλας που υποστηρίζει πως έμεινε έγκυος ύστερα από τη συνάντησή της με έναν άγγελο στο μετρό. 

Από τους δύο διαφορετικούς πρωτότυπους τίτλους και την απόσταση που τους χωρίζει από τον ελληνικό, μέχρι τον σκηνοθέτη που υπογράφει με ψευδώνυμο (πρόκειται για τον Γκη Μάλικ Λίντον που στην ταινία φαίνεται να έχει γράψει μόνο το σενάριο) αντιλαμβάνεστε εύκολα την τρικυμία εν κρανίω στην οποία θα εκτεθείτε. Κλίμα, ιστορία και κεντρική ιδέα θα μπορούσαν να δουλέψουν ρολόι, όμως έρχονται κάτι ακατάληπτα στη διαδρομή που ναι μεν αιτιολογούνται στο τέλος και σώζουν την ταινία, αλλά στο μεταξύ σε έχουν ξενερώσει και αντί να υποστηρίζουν την αγωνία και την υπόθεση σε προκαταβάλλουν αρνητικά. Δεν είναι απαράδεκτη, απλά απορείς γιατί σαμποτάρει τον εαυτό της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)