Race for your life, Charlie Brown (1977)


Κινούμενα σχέδια της Paramount, σε σκηνοθεσία Μπιλ Μελέντεζ, με τις φωνές των Ντάνκαν Γουώτσον, Γκρεγκ Φέλτον, Στούαρτ Μπρότμαν, Γκέιλ Ντέηβις, Λίαμ Μάρτιν, Μέλανι Κον. 

Ο Τσάρλι Μπράουν, ο Σνούπυ, ο Γούντστοκ και όλη η Peanuts παρέα πάνε στην κατασκήνωση, όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν τους νταήδες που τους προβοκάρουν. Μοναδική τους ευκαιρία να τους βάλουν στη θέση τους είναι να τους νικήσουν στον αγώνα με βάρκες στο ποτάμι. 

Σε σενάριο του ίδιου του δημιουργού των Peanuts, Τσαρλς Μ. Σουλτζ, η ταινία είναι μια ολόσωστη και κεφάτη απεικόνιση των χάρτινων ηρώων, με όλη την τρέλα που κουβαλάνε. Οι μικρότεροι σε ηλικία θεατές θα τη λατρέψουν, την ίδια στιγμή που οι έξυπνοι διάλογοι θα κερδίσουν και τους μεγάλους. Υπάρχει, όμως, μια κόντρα μεταξύ του πιο ψαγμένου, υπαινικτικού κειμένου και του παιδικού ύφους του συνόλου, κόντρα που ενισχύεται και από μια έντονη "σεβεντίλα", κυρίαρχη σε όλο το φιλμ. Χαριτωμένο και διασκεδαστικό. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)