Thor: Ragnarok (IMAX) (3D)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel, σε σκηνοθεσία Τάικα Γουατίτι, με τους Κρις Χέμσγουωρθ, Τομ Χίντελστόουν, Κέητ Μπλάνσετ, Μαρκ Ράφαλλο, Ίντρις Έλμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τήσα Τόμπσον, Καρλ Έρμπαν, Άντονυ Χόπκινς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. 

Ο Θορ επιστρέφει στο Άσγκαρντ, όπου μαθαίνει πως ο ετεροθαλής αδελφός του, ο Λόκι, όχι μόνο ζει αλλά και έχει εξορίσει τον πατέρα τους, τον Όντιν, στη Γη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η χαμένη μεγάλη τους αδελφή, η Χέλα, επιστρέφει για να διεκδικήσει τον θρόνο, όλα πηγαίνουν κατά διαόλου και ο Θορ βρίσκεται χωρίς το σφυρί του σε έναν άγνωστο πλανήτη να πολεμά σε αγώνες αρένας προς τέρψιν του ντόπιου πληθυσμού και του ημιπαράφρονα ηγέτη τους. 

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι δύο πρώτες αμήχανες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Θεό του Κεραυνού για να αποκτήσει ο Θορ την κινηματογραφική υπόσταση που του ταιριάζει. Πιστός στην πιο κωμική περσόνα που του επέλεξαν οι μεγάλοι εγκέφαλοι της Marvel (και ορθώς, αφού ο δυσκοίλιος Θεός που μιλάει αρχαΐζοντα Αγγλικά θα ήταν επιεικώς γελοίος στη μεγάλη οθόνη), ο Θορ επιτέλους εγκαταλείπει τη Γη και μας ταξιδεύει στον κόσμο του, ένα μυθικό μέρος, γεμάτο μαγευτικές τοποθεσίες και εξωπραγματικούς κινδύνους. Μακράν πιο επική από τις προηγούμενες ταινίες του, τούτη εδώ καθιστά τον Θορ απόλυτο πρωταγωνιστή σε ένα δικό του σύμπαν, ενώ χτίζει ακόμα περισσότερο το "μέσα" του ήρωα, παρουσιάζοντάς τον πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Εντάξει, δεν πρόκειται περί ψυχογραφήματος του Μπέργκμαν, αλλά επιτέλους ο Θορ εμφανίζεται πλέον ως πλήρης οντότητα, αποδεχόμενος τη θεϊκή του υπόσταση και εναγκαλιζόμενος την ανθρώπινη πλευρά του. Κι όλα αυτά, με σωστές δόσεις χιούμορ (η Marvel ολοένα και προσανατολίζεται σε μια πιο light κινηματογραφική απεικόνιση των χάρτινων ηρώων της, αλλά το κάνει καλά και σωστά), εντός ενός επικού περιβάλλοντος, με καταιγιστική δράση, αξεπέραστα εφφέ και πλούτο χαρακτήρων (κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για cameo εμφανίσεις και αναφορές σε άλλους πρωταγωνιστές των κόμικ). 

Ο τόνος της ταινίας είναι εμφανής από την εναρκτήρια σεκάνς: εντυπωσιακή, χιουμοριστική, αλλόκοσμη και με heavy metal μουσική επένδυση. Ολόσωστη δε η επιλογή να τον παντρέψουν κινηματογραφικά με τον Χαλκ, καθώς απεικονίζεται στην οθόνη και μια εμβληματική μεταξύ τους μάχη. Όλα δουλεύουν ρολόι, από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Κρις Χέμσγουωρθ (το έχω ξαναπεί πολλές φορές) γεννήθηκε Θορ, η Κέητ Μπλάνσετ είναι μια απολαυστικά επικίνδυνη και σέξυ κακιά, ενώ το σενάριο μπλέκει έντεχνα και την ευρύτερη εικόνα του σύμπαντος της Marvel για το πέρασμά του στην επόμενη ταινία των Εκδικητών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)