The night manager (2016)


Κατασκοπική μίνι σειρά των AMC/BBC, σε σκηνοθεσία Σούζαν Μπίερ, με τους Τομ Χίντελστόουν, Χιου Λώρι, Ελίζαμπεθ Ντέμπικι, Ολίβια Κόλμαν, Τομ Χολλάντερ, Ντέηβιντ Χέαργουντ. 

Ο Τζόναθαν Πάιν, νυχτερινός υπεύθυνος της ρεσεψιόν ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο Κάιρο, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας της βρετανικής αντικατασκοπίας, με αποστολή να διεισδύσει στον κόσμο του Ρίτσαρντ Ρόπερ, επιχειρηματία και μεγαλεμπόρου όπλων σε τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις. 

Βασισμένη στο ομότιτλο, γραμμένο το 1993, μυθιστόρημα του Τζων Λε Καρρέ -ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Ντέηβιντ Φαρ- η σειρά χαίρει μιας εξαιρετικής παραγωγής και ενός άρτια επιλεγμένου καστ. Πυκνογραμμένη και καλογυρισμένη δίνει ζωή στις σελίδες του βιβλίου, έχει αγωνία και δράση, είναι σέξυ και συναρπαστική. Εξωτικές τοποθεσίες, κινηματογραφική φωτογραφία μακριά από τα κοντινά τηλεοπτικά πλάνα και καλές ερμηνείες ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη, με το σύνολό της να μοιάζει με 6ωρη κινηματογραφική ταινία. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι προσπάθειες να μεταφερθεί το βιβλίο στο σινεμά, όμως η πυκνή γραφή του αποτελούσε πάντοτε ανασταλτικό παράγοντα για μια σωστή και ανεκτή σε διάρκεια κινηματογραφική ταινία. Οπότε, η τηλεόραση υπήρξε μονόδρομος, με τη σοφή επιλογή των μόλις 6 (σχεδόν ωριαίων) επεισοδίων να επιτρέπει στην ιστορία να αναπτύσσεται πλήρως, χωρίς να πλατειάζει πουθενά. Ο Τομ Χίντελστόουν, με στόφα σταρ, έχει μια κυρίαρχη παρουσία στη σειρά που μοιάζει να κρέμεται όλη επάνω του, απέναντι στον μεστό, είρωνα και απειλητικό Χιου Λώρι. Πανέμορφη η Ελίζαμπεθ Ντέμπικι, ερωτικό μήλο της έριδος των δύο ανδρών, ενώ σωστός σίφουνας είναι ο Τομ Χολλάντερ, ως τσιράκι και δεξί χέρι του Ρόπερ. Θα περάσετε υπέροχα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)