Μια τρελλή... τρελλή σαραντάρα (1970) (Α/Μ)




Κομεντί της Finos σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιάννη Μιχαλόπουλο, Τασσώ Καββαδία, Μέλπω Ζαρόκωστα, Γιώργο Γαβριηλίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά.

Η Τζένη είναι μια γοητευτική και καλοστεκούμενη χήρα στα σαράντα της που αρνείται κατηγορηματικά να υπακούσει στις αποφάσεις που τα αδέλφια της θέλουν να πάρουν για λογαριασμό της. Έτσι, αντί για τον ευκατάστατο, ηλικιωμένο και βαρήκοο Τζώρτζη Χατζηθωμά που της προξενεύουν, εκείνη προτιμά τη συντροφιά και το φλερτ του Τάκη, ενός όμορφου νεαρού μουσικού με τον οποίο είναι τρελά ερωτευμένη.

Ο Αλέκος Σακελλάριος διασκευάζει για τη μεγάλη οθόνη το θεατρικό του "Σαράντα και..." που είχε ανεβεί με μεγάλη επιτυχία λίγα χρόνια νωρίτερα από τον θίασο της Μαίρης Αρώνη. Την ίδια μεγάλη επιτυχία είχε και τούτη εδώ η κινηματογραφική του μεταφορά, η οποία παρ' ότι δεν ξεφεύγει από τη θεατρική της καταγωγή, δίνει την ευκαιρία στους ηθοποιούς της να δημιουργήσουν μια σειρά από αστείους ρόλους, χωρίς όμως η ταινία στο σύνολό της να λογίζεται και στις καλύτερες. Η συνύπαρξη Βλαχοπούλου-Καββαδία στο πλατώ γεννά μερικές πολύ διασκεδαστικές σκηνές, την ίδια στιγμή που το σύνολο του καστ είναι καλοκουρδισμένο και δουλεμένο "στην ατάκα". Λέγεται μάλιστα πως το παρατσούκλι "κοκάλλω" με το οποίο η Ρένα Βλαχοπούλου αποκαλεί πολλάκις στην ταινία την Τασσώ Καββαδία ήταν "κοσμητικό" που η ηθοποιός είχε χρησιμοποιήσει αστειευόμενη με τις κάμερες σβηστές. Το γέλιο που είχε προκαλέσει στο στούντιο έκανε τον Διαλιανίδη να ξαναγυρίσει κάποιες σκηνές ώστε να ενταχθεί το αστείο αυτό και στην ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)