Les Misérables in Concert: The 25th Anniversary (2010)



H Universal μαγνητοσκοπεί τη μεγαλειώδη επετειακή συναυλιακή παρουσίαση των "Αθλίων" από την O2 Arena του Λονδίνου, επ' αφορμή της συμπλήρωσης των 25 χρόνων από την πρώτη παράσταση του εμβληματικού πλέον μέγκα-μιούζικαλ στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Στο σπουδαίο αυτό γεγονός εμφανίζονται ο Άλφι Μπόου (Γιάννης Αγιάννης), ο Νορμ Λιούις (Ιαβέρης), η Λία Σαλόνγκα (Φαντίνα), ο Νικ Τζόνας (Μάριος), η Κέητι Χωλ (Τιτίκα), ο Ράμιν Κάριμλου (Ενζολοράς), η Σαμάνθα Μπαρκς (Επονίνη), η Μία Τζένκινς (νεαρή Τιτίκα), ο Ρόμπερτ Ματζ (Γαβριάς), ο Ματ Λούκας & η Τζέννυ Γκάλλουγέυ (Θεναρδιέροι) και ο Ερλ Κάρπεντερ (Επίσκοπος της Ντιν). Την κοντσερτάντε παραγωγή συμπληρώνουν μια πολυπληθής χορωδία, η μεγαλύτερη ορχήστρα που έπαιξε ποτέ τις μελωδίες των Αλαίν Μπουμπλίλ και Κλωντ-Μισέλ Σένμπεργκ (μουσική διεύθυνση: Ντέηβιντ Τσαρλς Άμπελ) σε ένα έπος 500 συντελεστών συνολικά. 

Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες στην παραγωγή (ο Νικ Τζόνας είναι απίστευτα αγχωμένος στο σόλο του Μάριου, με το εύρος της φωνής του να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του "Empty chairs at empty tables", ενώ η έλλειψη σκηνογραφίας στις σκηνές της μάχης στα οδοφράγματα προκαλεί μια σκηνική αμηχανία), όμως είναι τόσο τεράστιο το μέγεθος των πάντων που σε συνεπαίρνει από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο φινάλε δε, είναι εξαιρετικά συγκινητική η συνύπαρξη επί σκηνής 4 θιάσων των "Αθλίων". Το καστ της επετειακής αυτής παρουσίασης συναντά εκείνο από το θέατρο Queen's που φιλοξενούσε τότε την παράσταση, μαζί με το επιτελείο της επετειακής αναβίωσης στο Barbican, αλλά και τους συντελεστές της πρώτης παραγωγής του 1985 στο Λονδίνο. Και κάπως έτσι, στο encore έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε για μία και μοναδική φορά το "Bring him home" τραγουδισμένο από 4 Αγιάννηδες ταυτόχρονα. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης και δάκρυα, περιμένετε να ακούσετε το "One day more" τραγουδισμένο από 4 θιάσους μαζί ώστε να ξεσπάσετε σε λυγμούς. Μεγαλείο!

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)