The trouble with Bliss (2011)



Ελληνικός τίτλος: Κάτι τρέχει με τον Μπλις

Κομεντί της Lightning σε σκηνοθεσία Μάικλ Νόουλς, με τους Μάικλ Σ. Χωλ, Μπρι Λάρσον, Πήτερ Φόντα, Κρις Μεσίνα, Λούσυ Λιου, Μπραντ Γουίλλιαμ Χένκε. 

Ο Μόρρις Μπλις είναι 35 χρονών, άνεργος, ζει με τον μπαμπά του και ονειρεύεται πως θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο ώστε να επισκεφθεί εμβληματικές τοποθεσίες που αναφέρονται στα αγαπημένα του βιβλία. Η αναπάντεχη γνωριμία του με την 18χρονη, όμορφη, ακαταμάχητη μα τρομακτικά καταπιεστική Στέφανι του ανάβει φωτιές, ειδικά όταν εκείνη συμπεριφέρεται σαν να τα έχουν χρόνια ενώ ανακοινώνει στους γονείς της πως θα τους τον συστήσει και ως συνοδό της στον σχολικό χορό αποφοίτησης. Τα πράγματα σκουραίνουν όταν ο Μόρις μαθαίνει πως η Στέφανι είναι κόρη παλιού του συμμαθητή, τον οποίο συναντά στον δρόμο και που ετοιμάζεται να του προσφέρει και δουλειά στο σπίτι που έχει αναλάβει την ανακαίνιση. 

Ξεκινάει καλά για να χαθεί πολύ γρήγορα σε ένα σύμπαν από απιθανότητες και γραφικούς χαρακτήρες όπως και κάθε ανεξάρτητο αμερικανικό φιλμ που σέβεται τον εαυτό του. Ειλικρινά δηλαδή, αν ο μέσος κάτοικος της Νέας Υόρκης είναι τόσο νευρωτικός, αναποφάσιστος και ελαφρόμυαλος όπως αποδίδεται στις περισσότερες ταινίες του είδους, ειλικρινά απορώ πώς η Νέα Υόρκη έφτασε να γίνει η Νέα Υόρκη. Έχει κάποια καλά στοιχεία, έχει την Μπρι Λάρσον που παίζει σαν σίφουνας και πραγματικά κάνει δικό της τον ρόλο της, έχει και τη Λούσι Λιου που μολονότι μανιερίζει ασκεί πάντοτε μια μεγάλη γοητεία στον φακό, αλλά πέραν αυτού τρικυμία εν κρανίω και μια κατάληξη που δεν δικαιολογείται από πουθενά. Εν τω μεταξύ, λόγω της ελληνικής καταγωγής του πρωταγωνιστή από την πλευρά της μητέρας του, τόσο (αχρείαστο) μπουζούκι δεν έχω ακούσει σε soundtrack ούτε σε ελληνική ταινία του '60.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)