Miss Scarlet and the Duke (2020)



Ελληνικός τίτλος: Η Δεσποινίς Σκάρλετ και ο Δούκας

Αστυνομική σειρά εποχής των Α+Ε Networks, δημιουργία της Ράκελ Νιου, με τους Κέητ Φίλιπς, Στούαρτ Μάρτιν.

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής. Όταν ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Χένρυ Σκάρλετ πεθαίνει ξαφνικά, η κόρη του μένει απένταρη. Κόντρα σε όλους και σε όλα, αποφασίζει να διατηρήσει το γραφείο ερευνών του πατέρα της και να το τρέξει η ίδια, μολονότι το σύμπαν όλο θεωρεί αδιανόητο μια γυναίκα να εργάζεται ως ντετέκτιβ. Το ίδιο πιστεύει και ο οικογενειακός τους φίλος και Επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ, Γουίλλιαμ Γουέλλινγκτον, γνωστός και με το παρατσούκλι "Δούκας". Ό,τι κι αν κάνει όμως για να την εμποδίσει, η δεσποινίς Σκάρλετ αποδεικνύεται απίστευτα ξεροκέφαλη και αποφασισμένη, ακόμα κι όταν πέφτει σε νερά πιο βαθιά από όσο η ίδια νομίζει.

Συμπαραγωγή Βρετανίας-Ιρλανδίας με δύο δροσερούς πρωταγωνιστές είναι τούτη εδώ η σειρά που στηρίζεται στο κλασικό μοτίβο του αταίριαστου διδύμου που αναγκάζεται όμως να συνεργαστεί για την επίλυση των μυστηρίων που αντιμετωπίζουν. Καλοστημένη η παραγωγή, φροντισμένη η αναπαράσταση της εποχής και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, καλοδουλεμένη η ένταση και το φλερτ ανάμεσα στον Δούκα και τη δεσποινίδα Σκάρλετ, όπως χαριτωμένοι και οι β' ρόλοι που πλάθουν ένα χαμογελαστικό μα και ενδιαφέρον γαϊτανάκι χαρακτήρων. Από εκεί και μετά όμως, οι υποθέσεις του κάθε επεισοδίου δεν ξεφεύγουν ούτε κατά διάνοια από την πεπατημένη, την ανατροπή στο τέλος δεν την περίμενες μεν αλλά ούτε και τη χρειαζόσουν, ενώ το εύρημα της νεαρής ντετέκτιβ να συνομιλεί με τον νεκρό πατέρα της ομολογώ πως δεν το βρήκα ιδιαίτερα επιτυχημένο. Σε γενικές γραμμές πάντως, και πρωτίστως χάρη στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές τούς οποίους και κάνεις χάζι, γενικώς περνάς καλά. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, τι να πρωτοχαρείς μέσα σε μόλις 6 επεισόδια, όταν το φορμάτ αυτό απαιτεί τουλάχιστον 13 για να μπεις στο κλίμα και να αρχίσεις να το διασκεδάζεις. Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα του 2ου κύκλου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2020.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)