The invitation (2022)


Ελληνικός τίτλος: Η πρόσκληση

Ταινία τρόμου της Screen Gems, σε σκηνοθεσία Τζέσσικα Μ. Τόμσον, με τους Νάταλι Εμμάνιουελ, Τόμας Ντόχερτυ, Σων Πέρτγουη, Χιου Σκίνερ, Κάρολ Ανν Κρώφορντ, Αλάνα Μπόντεν, Στέφανι Κορνέλιουσεν.

Όταν βρίσκεται στα χέρια της τυχαία ένα τεστ DNA μιας εταιρείας που εντοπίζει το γενεαλογικό δέντρο των πελατών της, η νεαρή Ήβι ανακαλύπτει πως είναι απόγονος μιας βρετανικής οικογένειας αριστοκρατών. Προς ακόμη μεγαλύτερη έκπληξή της, κάποιος Όλιβερ που εμφανίζεται ως εξάδελφός της, την επισκέπτεται σε ένα ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για αυτήν τη νέα προσθήκη στην οικογένεια. Μάλιστα, με την ευκαιρία της γνωριμίας τους, την προσκαλεί στην Αγγλία, για έναν γάμο που θα της δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει τους πάντες. 

Ξεκινά με μια πολλά υποσχόμενη φρεσκαδούρα στη σεναριακή ιδέα και έναν ρυθμό που σε κάνει να περιμένεις πολλά περισσότερα, γρήγορα όμως καταφεύγει στην ευκολία των ξαφνιασμάτων και των αναμασημένων κλισέ για εύκολες τρομάρες. Χωρίς να πέφτει ποτέ κάτω από τον μέσο όρο πολλών αντίστοιχων ταινιών τρόμου της πρόσφατης εσοδείας, η "Πρόσκληση" χάνει την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί με μια δική της ματιά την πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα της, ακολουθώντας απλά την πεπατημένη και δυστυχώς χωρίς να δίνει πολλή σημασία στις λεπτομέρειες. Όμως, της αναγνωρίζεις την ίντριγκα στο love story και στο αναπάντεχο όνειρο μιας φτωχής νεοϋρκέζας γκαρσόνας σε κέτερινγκ που ξαφνικά εξερευνά το ενδεχόμενο να μεταμορφωθεί σε Σταχτοπούτα (έμφαση στο "μεταμορφωθεί"). Είναι άγριο στις στιγμές του, ειδικά στη σκηνή του δείπνου -που όμως θα μπορούσε να είναι περισσότερο εμβληματική- καθώς και στη βία του όσο μάλιστα κλιμακώνεται σταδιακά. Εκεί που το χάνει είναι στην ισοπέδωση που επιφέρουν το αχρείαστο στην περίπτωσή μας χιούμορ και η γεμάτη ευκολίες δράση του φινάλε που ανατρέπει όλο το gothic κλίμα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχε επιτευχθεί. Το παρακολουθείς με ενδιαφέρον, τρομάζεις, αγριεύεις, αλλά δεν παύεις να νιώθεις πως θα μπορούσε να είναι απείρως καλύτερο. Πολύ καλή εμφανισιακά η επιλογή κάθε ρόλου στο καστ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)