Chapelwaite (2021)


Σειρά τρόμου των Sony/Epix, δημιουργία των Τζέησον και Πήτερ Φιλάρντι, με τους Άντριεν Μπρόντυ, Έμιλυ Χάμσάιρ, Έρικ Πήτερσον, Κρίστοφερ Χέγερνταλ, Τζούλιαν Ρίτσινγκς, Στήβεν ΜακΚάρθυ, Γκορντ Ραντ.

Ύστερα από τον θάνατο της γυναίκας του, όσο εκείνος ταξίδευε με το φαλαινοθηρικό, ο Πλοίαρχος Τσαρλς Μπουν επιστρέφει μαζί με τα παιδιά του σε μια μικρή πόλη του Μέιν, όπου τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειας απειλούν να τους στοιχειώσουν... Κυριολεκτικά. 

Αξιόλογη από κάθε άποψη και φροντισμένη στο σύνολό της τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος "Jerusalem's Lot" του Στήβεν Κινγκ (μην το μπερδεύετε με το μυθιστόρημα "'Salem's Lot"), με σενάριο που πέραν της αγωνίας και της φρίκης, δίνει σημασία στους χαρακτήρες, ενόσω η σκηνοθεσία εκμαιεύει πολύ καλές ερμηνείες από το σύνολο του καστ. Σκοτεινό και απειλητικό όσο χρειάζεται και με εξαιρετική καλλιτεχνική διεύθυνση, το "Chapelwaite" κατορθώνει να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό το ύφος και τη σκοτεινιά του Στήβεν Κινγκ, κάτι που σπάνια επιτυγχάνεται από τη μεταφορά των βιβλίων του στην οθόνη. Οι σεναριακές πρωτοβουλίες δίνουν ανάσα στα γεγονότα και σκιαγραφούν ανθρώπους και περιστατικά στο βάθος που χρειάζεται, αν και τα δέκα επεισόδια ίσως να ξεχειλώνουν λίγο την ιστορία που θα μπορούσε να ειπωθεί και σε λιγότερα. Ο Άντριεν Μπρόντυ βρίσκεται ερμηνευτικά στο στοιχείο του, ενώ όλοι οι ηθοποιοί που τον περιστοιχίζουν αποδίδουν τους ρόλους τους με συγκρατημένο ρεαλισμό, παρά το υπερφυσικό περιεχόμενο. Είναι βλέπετε κι αυτή η κατά έναν παράδοξο τρόπο οικογενειακή ιστορία που ξεδιπλώνεται κάτω από τον μύθο που ασκεί μια παράδοξη γοητεία, η οποία υπερβαίνει το γκροτέσκο, το αίμα και την τραγικότητα του έργου. Το μουσικό θέμα του Μαρκ Κόβερν σε στοιχειώνει.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)