The Theatre Bizarre (2011)


Ελληνικός τίτλος: Το θέατρο του τρόμου

Σπονδυλωτή ταινία τρόμου της Severin, σε σκηνοθεσία Ντάγκλας Μπακ, Μπάντυ Τζιοβινάτσο, Ντέηβιντ Γκρέγκορυ, Καρίμ Χουσέν, Τζέρεμυ Κάστεν, Τομ Σαβίνι, Ρίτσαρντ Στάνλεϋ, με τους Ούντο Κίερ, Βιρτζίνια Νιούκομπ.

Μια νεαρή κοπέλα που είναι μαγεμένη από ένα εγκαταλελειμμένο θέατρο στη γειτονιά της, βλέπει με μεγάλη της έκπληξη ένα βράδυ τις πόρτες του να ανοίγουν μπροστά της. Ενθουσιασμένη και χωρίς δεύτερη σκέψη μπαίνει μέσα στη ρημαγμένη αίθουσα, όπου μια μαριονέτα την υποδέχεται επί σκηνής και την ξεναγεί σε έξι αλλόκοτες ιστορίες. Μόνο που με κάθε ιστορία που τελειώνει, ο οικοδεσπότης της γίνεται ολοένα και πιο ανθρώπινος, την ίδια στιγμή που η νεαρή Ενόλα μεταμορφώνεται σταδιακά η ίδια σε μαριονέτα. 

Εμποτισμένο από τη μαγεία και τους θρύλους του διαβόητου Θεάτρου Γκινιόλ στο Παρίσι (όπου "γκινιόλ" είναι η μαριονέτα χειρός), το φιλμ είναι ένα αλλόκοτο συνονθύλευμα ύφους, περιεχομένου και αφήγησης, με 6 διαφορετικούς σκηνοθέτες να υπογράφουν το κάθε μεμονωμένο ταινιάκι μικρού μήκους που παρακολουθούμε μαζί με την Ενόλα. Μπορεί οι ιστορίες να είναι άνισες σε διάρκεια και ένταση μεταξύ τους, το σύνολο όμως δεν παύει να ασκεί μια αλλόκοτη και αρρωστημένη γοητεία, αντλώντας τη δύναμή του από αντίστοιχες τηλεοπτικές ως επί το πλείστον σειρές ανθολογίας. Μπορεί να μην απογειώνεται ποτέ, όμως σίγουρα δεν απογοητεύει, ειδικά τους λάτρεις του είδους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)