Fear of Rain (2021)


Ελληνικός τίτλος: Η γυναίκα που φοβόταν τη βροχή

Θρίλερ της Voltage σε σκηνοθεσία Καστίλ Λάντον, με τους Μάντισον Άιζμαν, Χάρρυ Κόνικ Τζούνιορ, Κάθριν Χέιγκλ, Ίζραελ Μπρουσάρντ, Γιουτζινί Μποντουράντ.

Μια νεαρή κοπέλα που πάσχει από πρώιμη σχιζοφρένεια, είναι πεπεισμένη πως η καθηγήτριά της που μένει στο διπλανό σπίτι, κρατά φυλακισμένο ένα μικρό κοριτσάκι. Όμως, κανείς δεν φαίνεται να την πιστεύει, αφού συχνά την καταβάλουν οι παραισθήσεις, εκτός από τον Κέηλεμπ, έναν νέο συμμαθητή της στο σχολείο, την ύπαρξη του οποίου όμως αρχίζει σταδιακά να αμφισβητεί και η ίδια.

Ενδιαφέρον θριλεράκι, αρκούντως ρεαλιστικό, αλλά και αμήχανο, καθώς η προσπάθεια του σεναρίου να ενστερνισθεί ένα πιο ανθρώπινο και δραματικό μοτίβο στερεί από την ταινία την ένταση που θα χρειαζόταν για να αποκτήσει περισσότερο νεύρο. Έχει ενδιαφέρον πάντως αυτή η υποκειμενική ματιά στην αφήγηση, καθώς παρακολουθούμε και εμείς την εξέλιξη της ιστορίας μέσα από τα μάτια της νεαρής Ρέιν (εξ ου και το λογοπαίγνιο με τη "βροχή" του τίτλου), οπότε δεν είμαστε ποτέ σίγουροι εάν όσα βλέπουμε ισχύουν ή εάν πρόκειται για θραύσματα του διαταραγμένου της μυαλού. Έχει μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προς το φινάλε, έχει αγωνία, αλλά δεν απογειώνεται ποτέ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)