Promenons-nous dans les bois (2000)


Ελληνικός τίτλος: Νύχτα τρόμου στο δάσος

Ταινία τρόμου της Pathé, σε σκηνοθεσία Λιονέλ Ντελπλάνκ, με τους Κλοτίλντ Κουρώ, Κλεμάν Σιμπονύ, Βενσάν Λεκέρ, Αλεξιά Στρεσί, Μωντ Μπυκέ, Φρανσουά Μπερλεάν.

Μια ομάδα νεαρών ηθοποιών προσλαμβάνεται από τον εκατομμυριούχο Αξέλ ντε Φερσέν για να ανεβάσουν στον απομακρυσμένο του πύργο την "Κοκκινοσκουφίτσα", για τα γενέθλια του εγγονού του. Από την πρώτη στιγμή που φτάνουν στην κατοικία του οικοδεσπότη τους, εύκολα αντιλαμβάνονται το μυστηριώδες κλίμα και την απειλητική ατμόσφαιρα, γεγονός που υπογραμμίζεται και από την αλλόκοτη συμπεριφορά του μικρού παιδιού. Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει βγάλει έκτακτη ανακοίνωση για έναν κατά συρροή δολοφόνο που δρα στην περιοχή. 

Γαλλική απόπειρα νεανικού slasher, που όμως ούτε νόημα βγάζει ούτε μπορεί να μπαλώσει τα κενά της ιστορίας. Τα συστατικά είναι όλα εδώ: νέοι, όμορφοι πρωταγωνιστές που σφαγιάζονται ένας-ένας, ένα παιδάκι με σατανική φάτσα, ένας ευγενής αλλά απειλητικός οικοδεσπότης και ένας τεράστιος πύργος στη μέση του πουθενά. Όμως το σενάριο όχι μόνο δεν έχει συνοχή αλλά μπολιάζει την ιστορία με περιττά στοιχεία, με αποτέλεσμα οι αποκαλύψεις του φινάλε να μην προκαλούν την παραμικρή εντύπωση. Αν κάτι του αναγνωρίζεις είναι η καλή διάθεση του καλλιτεχνικού τμήματος της παραγωγής να βασιστεί σε οπτικά και συγκινησιακά πρότυπα αντίστοιχων ταινιών από τα χρόνια του '80. Πέραν αυτού όμως τίποτα το ιδιαίτερο, με κορυφαίο φάουλ την πλήρη άγνοια κινδύνου των πρωταγωνιστών η οποία υπερβαίνει πάσα λογική και σύμβαση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)