Robert and the Toymaker (2017)


Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Άντριου Τζόουνς, με τους Λη Μπέην, Έρικ Χέυντεν, Τζο Βάιλ, Νέηθαν Χεντ, Σόφι Γουίλλις, Φραντσέσκο Τριμπούζιο.

Γερμανία 1941. Ένα βιβλίο γεμάτο ξόρκια και αρχαίες δοξασίες, πέφτει στα χέρια ενός ηλικιωμένου παιχνιδοποιού, ο οποίος βλέπει στις σελίδες του το θαύμα που θα του επιτρέψει να αναστήσει (κυριολεκτικά) τη δουλειά του. Την ίδια στιγμή, όμως, το βιβλίο αυτό το αναζητούν και οι Ναζί, απεγνωσμένοι μήπως πέσει σε εχθρικά χέρια.

Μετά την "επιτυχία" των πρώτων δύο ταινιών ιδού και το δεύτερο sequel του Ρόμπερτ που όμως είναι prequel. Για την ακρίβεια είναι origin story, αλλά όχι του Ρόμπερτ μα του παιχνιδοποιού που τον ανάστησε και μάλιστα μαζί με δύο ακόμα κούκλες. Κάτι άλλο φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί της ταινίας (όπως δηλώνεται και από τον αρχικό της τίτλο "The toymaker"), αλλά προφανώς δεν τους βγήκε, όπως ούτως ή άλλως δεν τους έβγαιναν ποτέ όλα όσα είχαν στο μυαλό τους και στις προηγούμενες απόπειρές τους. Χωρίς λεφτά δεν βάφονται τα αυγά, βλέπετε. Πάντως, δια να αποδώσουμε τα του Παιχνιδοποιού τω Παιχνιδοποιώ, τούτη εδώ η ταινία έχει μια πολύ αγωνιώδη εναρκτήρια σεκάνς (τι σεκάνς, δηλαδή, που ισοδυναμεί με το 1/3 ολόκληρου του φιλμ), η οποία σε κρατάει πολύ περισσότερο στην τσίτα από όσο ο ίδιος ο Ρόμπερτ όταν κάνει την εμφάνισή του, μαζί με άλλες δυο κούκλες. Τότε είναι που πάλι φαίνονται πόσο πολύ λείπουν τα άτιμα τα λεφτά από την παραγωγή, με τη νέα κουκλοπαρέα του Ρόμπερτ να αποτελείται από συνηθισμένες κούκλες εμπορίου (που όπως και τον σταρ της ταινίας, κάποιοι τις κουνούν με το χέρι), ενώ οι Γερμανοί είναι μόλις 3! Ομολογουμένως έχει κάποιο ενδιαφέρον αυτός ο λόγιος, απειλητικός αέρας που το σενάριο προσδίδει στον Συνταγματάρχη Λούντολφ Φον Άλβενσλέμπεν, αλλά τι να το κάνεις όταν οι υπόλοιποι (δύο) Ναζί αυτοτρολλάρονται, μαζί με το μακιγιάζ του παιχνιδοποιού. Το τέλος είναι όλα τα λεφτά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)